fbpx

Titannias mor til bedækning på Coolmore

Sæsonen 2022 blev et sandt eventyr for Mette og Dean Olsen. Kronen på værket for opdrætterparret var Titannias triumf i The Macallan Dansk Derby, og desuden solgte de i efteråret Derbyvinderens halvbror som toplot på Scandinavian Open Yearling Sale. Der kom rigtig mange penge ind på kontoen, og nu reinvesteres der på den internationale scene.


Churchill (Galileo) på Coolmore.

“Vi har sendt Titannias mor til Irland, hvor hun hér i slutningen af måneden skal fole et afkom efter den tyske Derbyvinder In Swoop, og derefter skal hun besøge Churchill på Coolmore”, fortæller Dean Olsen om 12-årige Transsylvania, der tog sin løbskarrieres største skalp i Lanwades Studs Fillies’ Stakes (L) på Øvrevoll.

I stutteriet har Le Havre-datteren hidtil været en succeshistorie uden ende. Hendes første afkom Tassmania (Sir Percy) vandt både Dansk 2000 Guineas og Mowerinaløb (1000 Guineas), og siden kom Titannia (Appel Au Maitre) til med sine sejre i Mowerinaløb, Jyllandsløbet, Dansk Derby og Breeders’ Trophy Classic.

Den nu 2-årige vallak Trickstar (Magician), som Mette og Dean Olsen solgte for for 600.000 kroner til Zawawi Racing i fjor, er i træning hos Lennart J:r Reuterskiöld på Jägersro.

Trickstar og Lucas Olsen før han gik i ringen på Scandinavian Open Yearling Sale i fjor. Han er nu blevet vallak. Foto: Burt Seeger.

Det er tredje gang Transsylvania sendes udenlands af sit satsende ejer- og opdrætterpar. Tassmania blev til efter et besøg hos den engelske Derbyvinder Sir Percy (Mark Of Esteem) på Lanwades, og hoppens kommende føl efter In Swoop (Adlerflug) blev undfanget på Coolmores Beeches Stud i Irland.

Med valget af den europæiske 2-årschampion og dobbelte 2000 Guineas (Gr.1)-vinder Churchill (Galileo) har Mette og Dean Olsen skruet gevaldigt op for satsningen.

Magician (Galileo), der er far til Trickstar, kostede 3,800 i bedækningstakst i 2020, mens In Swoop kostede 4,500 euro i 2022. Titannias far Appel Au Maitre (Starborough) kostede 19.000 danske kroner – ca. 2,500 euro – i 2018.

Den tyske Derby (Gr.1)-vinder In Swoop (Adlerflug). Foto: Coolmore.

I år koster en bedækning ved Churchill 30,000 euro. Det er 5,000 mere end i fjor, men hingsten havde også en fremragende sæson med sin første klassiske årgang der bl.a. indeholdt den franske Derby (Gr.1)-vinder og Prix de l’Arc (Gr.1)-2’er Vadeni.

“Uden at forklejne nogen af de tidligere hingste vi har sendt Transsylvania til, så syntes vi, at vi skulle prøve noget endnu større i år. Og hånden på hjertet, så vil det ikke gøre noget, såfremt Transsylvania til næste år foler en hoppe igen, for vi vil jo gerne blive ved med at holde moderlinjen kørende”, siger Dean, som i forvejen har to klassisk-vindende hopper ud af den fremragende producer.

“Og dertil folede Tassmania den 25. februar også en fantastisk fin hoppe efter Evasive“.

Mette og Dean Olsens dobbelte Guineas-vinder Tassmania med sit første afkom – en hoppe efter Evasive (Elusive Quality). Foto: Privat.

Tassmania blev i går sendt af sted til Tyskland, hvor hun skal bedækkes ved den tredobbelte Gruppe-1-vinder Best Solution på Gestüt Lünzen. En spændende Kodiac-søn, som også er meldt i den skandinaviske Breeders’-serie”, tilføjer Dean, som også giver nogle ord med på vejen om mægtige Titannia.

“Hun er i fuld gang med træningen hos Anna og Tobias i Sverige. Hun nyder at være mere på fold end hun tidligere har haft chance for, og træningsforholdene har været rigtig fine”.

“Hun er blevet meldt i Sceptre Stakes på Klampenborg i slutningen af april, og så ser vi om hun når at blive klar til at sæsondebutere dér, inden det gælder Dansk Breeders’ Cup”.

Mette og Dean sammen med sønnen Lucas efter Titannias Derbytriumf på Klampenborg i fjor. Foto: Burt Seeger.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top