fbpx

Svenskt Kriterium og Götaland-löpning til Hammer og Neuroth


Svenskt Kriterium og Götaland-löpning til Hammer og Neuroth

Wido Neuroth sikrede sig søndag eftermiddag trænerchampionatet på Jägersro, hvor han sadlede to af dagens storløbsvindere, Alyshakeys og Wellness, begge redet til sejr af danske Lennart Hammer.

Hammer agerede stand-in for Wido Neuroths faste jockey Fredrik Johansson der i en længre periode har forladt Skandinavien til fordel for Grækenland, og danskeren leverede varen i både Götaland-Löpning og SvensktKriterium.

I sidstnævnte opgør var Hammer i sadlen på Wellness, og her blev der ikke overladt noget til tilfældighederne, idet Sakhee-datteren straks fra start blev sendt til front og derefter dirigerede hver en meter af løbet. Ind på opløbsstrækningen trak Wellness afgørende fra indvendige Wakayama/Manuel Martinez og Half Dane/Jacob Johansen, og hun sejrede til slut let med 3½ længde, mens Half Dane var yderligere 3½ længder efter som tredje. Herefter var der henholdsvis fem og syv længder til de sidste præmietagere som var Senorita Bloom og den danske Kriteriums-vinder Uhadada. Førstepræmien i Svenskt Kriterium var 250.000 svenske kroner!

Wellness er født i Tyskland, men opdrættet i Sverige, hvilket gør hende i stand til at deltage i alle de større løb for de skandinaviskopdrættede heste, Breeders-løbene undtaget. Hoppen er efter Prix de l’Arc (Gr.1)-vinderen Sakhee og ud af den fine hoppe Wellvita, der i Stall Perlens farver bl.a. selv vandt Norsk Oaks og var fjerde i den tyske Vinterfavorit for hopper. Wellvita nåede selv et handicap på 87, men hun kunne sikkert være nået endnu længere hvis ikke luftvejsproblemer havde ødelagt hendes fremtidige karriere på væddeløbsbanerne.

“Men det ser ud til at vi har en fin afløser i Wellness, og især er det dejligt selv at stå som opdrætter. Wellvita har også en åring efter Ransom O’War og hun er nu i fol ved Manduro. Vi håber at have en fremtidig Derbykandidat i Wellness”, fortalte Bente og Magne Jordanger fra Stall Perlen efter Kriteriumssejren. Wellness står i første omgang tilmeldt Dansk Derby 2010 – et løb som Stall Perlen og Wido Neuroth vandt for 10 år siden med Valley Chapel.


Alyshakeys fortsat ubesejret
Danskopdrættede Alyshakeys har endnu aldrig prøvet at tabe, og hun var Finaledagens absolut største favorit i Götalandlöpning over 1200 meter, hvor kun fem konkurrenter tog kampen op med Sendawar-datteren. Lennart Hammer lagde sig som forventet tidligt frem i sadlen på Alyshakeys, og indvendigt for sig fik han hjemmehåbet Me Legend/Per-Anders Gråberg, der på papiret havde hele 23 kilo at finde på sin konkurrent.

Me Legend stred dog forbilledligt fra sig ned gennem opløbet, og selv om Alyshakeys stort set hele tiden havde en sikker og komfortabel føring, var Me Legend stor i nederlaget som blot blev på to længder til Skandinaviens 2-årschampion i 2009. Me Legend havde fem længder til tredjehesten King Bulltofta, mens Pannacotta og Alabama fik de sidste præmiepenge.

Der var 100.000 kroner i førstepræmie til Stall Trick Or Treats fantomhoppe Alyshakeys, der nu går på vinterferie som ubesejret i fem starter, og med søndagens sejr rundede hun en halv million svenske kroner i samlet præmiesum. Alyshakeys er opdrættet i Danmark hos Inge Dorte og Henrik Seerup.

El Marati stærkest i Hurricane-Löpning

I Kriteriums-dagens bedst betalte opgør, Hurricane-Löpning over 2650 meter med 316.000 svenske kroner i førstepræmie, mødtes årets svenske Derby-vinder Handsome Hawk/Lennart Hammer med 2’eren fra samme opgør Sligo Star/Rafael Schistl. Men scenen blev i stedet stjålet af den svenske St.Leger-vinder El Marati/Per-Anders Gråberg, der i sidste ende var stærkere end sin nærmeste udfordrer Sligo Star, mens Handsome Hawk måtte nøjes med tredjepladsen.

Handsome Hawk havde store trafikproblemer undervejs, og flere gange var Lennart Hammer nede og sidde i sadlen på storfavoritten. Efter løbet nedlagde Hammer protest mod Per-Anders Gråberg for trængning på bagsiden, men protesten blev forholdsvis hurtigt afvist af Jägersros voldgift. El Marati trænes af Patrick Wahl og er opdrættet på Stutteri Hjortebo.


Una Hora overlegen i Jockeyklubbens Avelslöpning (L)
I dagens eneste Listed Race, Jockeyklubbens Avelslöpning (L) over 2400 meter for de 3-årige og ældre hopper, beviste Francisco Castro-trænede Una Hora at hendes seneste triumfer i Dansk Oaks og Dansk St. Leger ikke var tilfældigheder.

Una Hora pulveriserede med legende lethed sine 11 konkurrenter med seks længder. Der var tale om ren opvisning fra Kateb-datterens side efter Manuel Martinez i begyndelsen af opløbssvinget trak Una Hora ud til angreb på længe førende Good Girl/Manuel Santos og derefter bare sagde pænt farvel.

Kilcoona var bedst af de øvrige på tredjepladsen lige foran Double Up, mens Good Girl holdt godt ved til fjerdepladsen før What Budget på den sidste præmieplads.

Una Hora er opdrættet på fynske Stutteri Nova, og hun var således med til at krone en virkelig stor dag for dansk opdræt, der satte sig på tre af dagens fire største opgør.


Ny sejr til Alcohuaz
I Malmö Hösthandicap var Omar Zawawis Alcohuaz naturligvis klar favorit til at følge op på sin seneste Listed-sejr i Tyskland, og selv med en tabt start var Alcohuaz ikke til at true i det velbetalte opgør. I sadlen sad Manuel Martinez der sikrede sig endnu en storløbssejr. Andenpladsen gik til BentOlsen-trænede Master Chef, der leverede endnu en storartet indsats foran Jumbo/Sara Slot.

Årets på Jägersro blev afsluttet med en dansk trænerdouble, da Nina Koustrups to araberheste Sr Dorwan/Nicolaj Stott og Sr Dawai/Manuel Santos besatte de to første pladser i Polytuft Trophy over 1730 meter. Sejrsmarginalen lød på hele 15 længder for Sr Dorwan, der her vandt sin karrieres anden sejr i lige så mange starter.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top