fbpx

Svensk St. Leger-vinder tredje i irsk millionhandicap

4-årige Lot Of Joy, der i fjor vandt Svenskt St. Leger og Jockeyklubbens Avelslöpning for Stall Perlen og Wido Neuroth, sluttede søndag eftermiddag tredje i The Irish Cesarewitch på The Curragh.


Lot Of Joy og Jan-Erik Neuroth vinder Svenskt St. Leger foran Laguna Seca. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Camelot-datteren startede for blot anden gang siden hun i december blev solgt for 165,000 euro på Arqanas December Sale i Deauville.

Lot Of Joy var fremstillet af Anna Sundströms Coulonce Sales på vegne af Stall Perlen og gik efterfølgende i træning hos legendarisk Willie Mullins i Irland.

Og når vi er ved de skandinaviske forbindelser, så er vinderen af The Irish Cesarewitch, Aidan O’Brien-trænede Waterville (Camelot), også ud af en velkendt familie fra Norge.

Waterville er nemlig søn af Holy Moon (Hernando), som igen er ud af Stall EOS’ avlshoppe Centinela (Caerleon).

Holy Moon var både ejet og opdrættet af norske Tom Erik Kjeseth, og hun er halvsøster til bl.a. Arnfinn Lunds danske Derbyvinder fra 2007, Cassini (Monsun), og Wido Neuroths 2-årsstjerne Chiquette (Selkirk).

I tillæg er Holy Moon også mor til den dobbelte Gruppe-1-vinder og Prix de l’Arc (Gr.1)-2’er Sea Of Class (Sea The Stars).

Moderlinjen findes heldigvis fortsat i Skandinavien, idet førnævnte Chiquette er mor til Wido Neuroth-trænede Couleur Cafe (Rock Of Gibraltar), der som 2-årig vandt The Heatherwold Cup på Øvrevoll.


Cassini og John Fortune på vej mod sejren i Dansk Derby 2007. Foto: Burt Seeger.
Cassini og John Fortune på vej mod sejren i Dansk Derby 2007. Foto: Burt Seeger.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top