fbpx

Stutteri Mink investerer i Strike The Gold-hoppe

Det nystartede danske Stutteri Mink ved Holbæk fik deres første føl forrige fredag, og nu har stutteriet endvidere investeret i en godt trukket 1-årig irskfødt datter af Kentucky Derby-vinderen Strike The Gold.


Den brune hoppeåring er ud af den ustartede Halling-datter Syria, som selv er halvsøster til Dubai World Cup (Gr.1)-vinderen Moon Ballad og nært relateret til den dobbelte Gruppe-1-vinder Central Park.

Syria er mor til tre startende afkom, og alle tre har vundet. Mest fremgangsrig er den nu 3-årige Ricardinho, som i fjor udover at vinde var tredje i to Gruppe-3-løb. Syria gik igennem ringen på Tattersalls Fillies and Mares Sale i december med en Singspiel-søster til Syria i maven, så Stutteri Mink kan samtidig glæde sig over i fremtiden at få en trekvart-søster i blod til Moon Ballad til at “løbe for sig” i England.

Åringens far Strike The Gold (Alydar) vandt foruden Kentucky Derby (Gr.1) også Pimlico Special (Gr.1), Blue Grass Stakes (Gr.2) og Nassau County Handicap (Gr.2), mens han var anden i både Belmont Stakes (Gr.1) og Florida Derby (Gr.1). I avlen har Strike The Gold produceret et væld af Black Type-vindere, heriblandt den flerdobbelte Gruppe-1-triumfator Sabirli.

Hoppeåringen blev fremstillet ved Goffs February Sales i Irland, og hun forbliver i sit hjemland foreløbig, indtil der tages stilling til om hendes løbskarriere skal starte i Irland, Skandinavien eller et andet sted i Europa. Helt sikkert er det dog, at Strike The Gold-datteren efter afsluttet løbskarriere bliver endnu et virkelig godt bidrag til den danske avlsbestand hos Stutteri Mink.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top