fbpx

Songbird ni ud af ni efter American Oaks

Den amerikanske superhoppe, 3-årige Songbird (Medaglia d’Oro), er stadig ubesejret efter sin niende start i Saratogas American Oaks (G1) over 1800 meter dirt. Som 2-årig vandt hun tre Grade-1-løb, heriblandt Breeders’ Cup Juvenile Fillies, og tidligere i år hjemførte hun Santa Anita Oaks.

Sygdom satte stop for hendes deltagelse i Kentucky Oaks, men i juni var hun tilbage med sejr hjemme på Santa Anita og denne gang blev hun sendt tværs over det amerikanske kontinent fra Jerry Hollendorfers stald i Californien til upstate New York.

Denne gang skulle hun møde en kvalificeret konkurrent i Bill Mott-trænede Carina Mia (Malibou Moon) med franske Julien Leparoux i sadlen. Songbird selv havde sin sædvanlige jockey, veteranen Mike Smith “on board”.

Carina Moon vandt Grade-1-opgøret Acorn Stakes på Belmont Park i sin sidste start, og det var forventet at hun ville sætte Songbird på en rigtig prøve.

Som det kan ses af løbsreprisen gjorde hun også det, men Songbird svarede flot op og vandt sikkert til slut.

Hendes jockey Mike Smith udtalte at hun for første gang blev testet rigtigt og at hun utvivlsomt vil blive forbedret af dette i fremtiden.

Songbird har nu vundet 9 løb i 9 i starter og $2.282.000.

Jerry Hollendorfer udtalte i minutterne efter løbet, at vidunderhoppen efter planen vender tilbage til Saratoga for at starte i Alabama Stakes (G1) den 20. august.

Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top