fbpx

Skadet Vigelegere fortsætter karrieren i avlen

Én af Skandinaviens absolut bedste hopper, Chess Racings 5-årige Vigelegere, kommer ikke tilbage på turfen i 2008, efter en skade har sat en definitiv stopper for hendes ellers så flotte karriere.


Vigelegere nåede at runde 1,1 million kroner i samlet præmiesum, og hun satte et forrygende punktum på karrieren da hun i sit livs sidste start opnåede en vigtig Black Type-sejr i Copenhagen Golden Mile (L) på Klampenborg. Be My Chief-datteren leverede her sin bedste præstation idet hun fra lige vægt besejrede Fly Society overlegent med fire længder, og hun gav endda et kilo til Crimson And Gold som var yderligere en halv længde efter på tredjepladsen.

Handicapper Pam Cordrey vurderede Vigelegeres præstation til et handicap på 91, hvilket blot er to kilo under Skandinaviens Dronning Funny Legend, der ligeledes har stoppet karrieren, og det må siges at disse to pragthopper vil blive stærkt savnet på det sportslige plan i det kommende år.

“Det var ikke meningen at Vigelegere skulle slutte karrieren så tidligt, specielt ikke efter hendes indsats i Golden Mile (L), men to uger efter løbet blev hun pludseligt halt uden nogen synlig forklaring, og sammen med hendes ejer Benny Andersson tog vi beslutningen om at sige stop og i stedet begynde at tænke på en fremtid i stutteriet”, fortæller co-træner Berndt Strömberg til galopsport.dk.

Vigelegere blev fremstillet på Täbys åringsauktion i 2003 – året inden hendes storebror Sibelius triumferede i Dansk Derby – og reserveprisen på 250.000 svenske kroner blev ikke indfriet, hvilket betød at hoppen blev i Chess Racings varetægt. Dette har Benny Andersson nok ikke fortrudt, for hoppen udviklede sig til én af de bedste heste i Skandinavien og hun nåede at runde 1,1 million kroner i samlet præmiesum på blot 22 starter.

“Planen er nu at Vigelegere skal til England sammen med sin mor Mondschein, og de skal bedækkes ved engelske hingste i 2008, men vi har endnu ikke bestemt os for hvilke hingste det bliver. Mondschein skal ligeledes fole i England, men både hopper og føl vender hjem til Sverige igen”, beretter Berndt Strömberg, der på trods af Vigelegeres exit fortsat kan se frem til at se tre af Mondscheins afkom på banen til næste år.

“Sibelius har haft en længere pause, og han kommer forhåbentlig tilbage med fornyet lyst til jobbet. Fado er en stor hest med yderligere udvikling gemt i sig og endelig glæder vi os meget til at se det sidste skud på stammen, Yodl. Han er efter Singspiel og ligesom sine søskende en sent udviklet type, der ikke nåede til start som 2-årig, men som meget vel kan blive lige så god som eller endnu bedre end sine ældre søskende”, slutter Berndt Strömberg.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top