fbpx

Rafael Schistl førstejockey for Brian Wilson på Klampenborg

Med en fuld stald på 20 heste, heraf otte håbefulde 2-årige, er Klampenborg-træner Brian Wilson godt rustet til sæsonen 2009, og chancerne for succes er ikke blevet mindre af at træneren har indgået aftale med sidste års store brasilianske jockeykomet Rafael Schistl.


“Rafael Schistl bliver staldens førstejockey i 2009, og han kommer til at ride for mig på hver løbsdag, samt arbejde staldens heste en gang om ugen”, siger Brian Wilson, der kommer til at dele jockeyikonet med Jägersros championtræner Fredrik Reuterskiöld, som ligeledes har engageret Schistl som sin førstejockey.

Brasilianske Schistl var det helt store nye navn på jockeysiden i 2008. Han kom allerede til Skandinavien i foråret og vandt i sit første ridt i Sverige Täby Vårsprint (L) på ryggen af Relampago Plus. På trods af denne triumf var der ikke stort set ikke bud efter ham før ud på efteråret, hvor han begyndte at ride på Jägersro og leverede det ene sejrsridt efter det andet.

Alt i alt vandt Rafael mere end 25% af sine samlede ridt i Sverige og indred mere end 1,8 millioner svenske kroner. Blandt hans øvrige store sejre var SFK Jubileumslöpning (L) og Songline Classic (L), begge med Luca Brasi, samt Jockeyklubbens Avelslöpning (L) med Auchroisk. Også på Klampenborg nåede Schistl at vise sine evner da han red Inchiline først over stregen i Vinterfavoritternes Ærespræmie.

“Sidste år havde stalden et rigtig frugtbart samarbejde med Martin Rodriguez der nu er blevet udlært, og jeg kommer helt sikkert også til at benytte mig af Martin når det passer ind i billedet”, fortsætter Brian Wilson, der igen i år forventer at have staldens heste klar til sejre i sæsonens indledning.

“Jeg har en hårdt arbejdende lærling i Maria Carlstedt, og dertil omkring 15 forskellige amatørryttere, hvilket gør at der altid er et godt flow i stalden. Dertil vil jeg gerne rose Klampenborgs banepersonale for det imponerende stykke arbejde de har leveret med træningsbanerne. Tidligere var det stort set umuligt at få hestene i gang før til marts, men nu kan vi cantre hver eneste dag og bevare hestenes grundkondition. Det skal nok blive belønnet når sæsonen skydes i gang”, slutter positive Brian Wilson.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top