fbpx

Prix de Diane (Gr.1) til Joan Of Arc – søster til Velins Vatican City

Flemming Velins 4-årige Galileo-søn Vatican City fik føjet endnu en klassisk Gruppe-1-triumfator til den lange liste over fabelagtige søskende, da Joan Of Arc søndag vandt det franske Oaks, Prix de Diane, på Chantilly.Med Ioritz Mendizabal på ryggen vandt Joan Of Arc med trekvart længde foran den André Fabre-trænede favorit Philomene (Dubawi), der var et kort hoved foran Burgarita (Sea The Stars) og en halv længde foran Sibila Spain (Frankel) og Rougir (Territories).

Joan Of Arc kom fra en andenplads i Irish 1000 Guineas (Gr.1) på The Curragh, hvor hun var slået med det mindst mulige af staldveninden Empress Josephine (Galileo).

Med sejren i Prix de Diane (Gr.1) blev Joan Of Arc endnu en “top flight winner” ud af Storm Cat-datteren You’resothrilling, hvis mest berømte afkom er Gleneagles, der som 2-årig vandt Goffs Vincent O’Brien National Stakes (Gr.1) på The Curragh og som 3-årig fulgte op med at vinde både 2000 Guineas (Gr.1) i Newmarket og St. James’s Palace Stakes (Gr.1) på Royal Ascot.

Udover Joan Of Arc og Gleneagles er You’resothrilling også mor til Irish 1000 Guineas (Gr.1)-vinderen Marvellous, Moyglare Stud Stakes (Gr.1)- og Prix Jean-Luc Lagardere (Gr.1)-vinderen Happily, den australske Gruppe-1-vinder Taj Mahal og C.L. & M.F. Weld Park Stakes (Gr.3)-vinderen Coolmore.

Og så naturligvis også Flemming Velins Vatican City, der blev importeret til danskerens træningskvarter i Fredensborg i efteråret 2020.


Vatican City (Galileo – You’resothrilling v. Storm Cat) er helbror til bl.a. Gleneagles og søndagens franske Oaks-vinder Joan Of Arc. Foto: Coolmore.

Inden Vatican City kom i Flemming Velins besiddelse, havde han for sin tidligere træner Aidan O’Brien aflagt sin maidentitel over 1400 meter som 2-årig, og han debuterede i fjor direkte i Irish 2000 Guineas (Gr.1) med en andenplads bag Prince Khalid Abdullahs Siskin (First Defence).

Siden var han ottende, slået med lidt under ni længder, af sin staldkammerat Serpentine (Galileo) i Derby Stakes (Gr.1) på Epsom, hvorefter han var taget op som sidst gennem mål i Sussex Stakes (Gr.1) på Goodwood.

De to sidste starter i Coolmore-regiet resulterede i en tredjeplads i Boomerang Mile (Gr.2) på Leopardstown og en syvendeplads i Dubai Diamond Stakes (Gr.3) på Dundalk.

Som bedst var Vatican City oppe i en Official Rating på 112, svarende til 96 i skandinavisk handicap, men han endte året i 108, og har derfor fået givet et officielt skandinavisk handicap på 94.

Vatican City har endnu ikke startet i Flemming Velins varetægt, og han er ikke længere tilmeldt Pokalløb (L) på Klampenborgs Derbydag – men ét er sikkert:

Galileo-sønnen er garanteret en fremtidig karriere som avlshingst ét eller andet sted i verden.


Flemming Velin (til venstre). Foto: Burt Seeger / Arkiv.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder