fbpx

Neuroth og Haugen købte tilsammen for 12,5 millioner

De to norske fløjtrænere Wido Neuroth og Rune Haugen havde ikke glemt tegnebogen på hotelværelset under åringsautionen i Deauville, og de to trænere købte tilsammen heste for 1.660.000 euro – svarende til ca. 12,5 millioner danske kroner!


Wido Neuroth fik igennem sin agent Peter Doyle hammerslag på lot 178, en brun hingst efter Hawk Wing – She Is Zen v. Zieten for 440.000 euro.

Hawk Wing var tredobbelt Gruppe-1-vinder med sejre i National Stakes (Gr.1), Eclipse Stakes (Gr.1) og Juddmonte Locking Stakes (Gr.1), og hans første årgang er to år i 2007. Åringens mor She Is Zen har en 2-årig efter Numerous i træning i Irland, og hun er selv søster til Prix Ganay (Gr.1)-vinderen Execute, Grand Prix d’Evry (Gr.2)-vinderen Tout Ou Tard og Prix Quincey (Gr.3)-vinderen Ing Ing.

Tredjemoderen Girl Friend vandt bl.a. Prix Maurice de Gheest (Gr.3) og hun har udover She Is Zens mor produceret Gruppe-3-vinderen Comrade In Arms.

Øvrevolls championtræner Rune Haugen stod ikke tilbage for sin trænerkonkurrent, og for den nette sum af 600.000 euro, svarende til ca. 4,5 millioner danske kroner, købte træneren i første omgang lot 114 – en brun hingst efter 2000 Guineas (Gr.1)-vinderen King’s Best og Danseuse Indienne v. Danehill. Danseuse Indienne er helsøster til Prix Ganay (Gr.1)-vinderen Indian Danehill, som i dag er succesrig avlshingst.

Åringen får en del at leve op til, idet han er bror til Prix Quincey (Gr.3)-vinderen Devious Indian og Prix de Lutece (Gr.3)-vinderen Etendard Indien, og hesten er i øvrigt ud af samme familie som Gruppe-1-vinderne Poliglote, Special Ring og Antheus.

Haugen var på banen igen ved lot 147, en brun hingst efter Montjeu – Luminosity v. Sillery. Montjeu vandt som aktiv 11 sejre, heriblandt både Irish Derby (Gr.1), Prix du Jockey Club (Gr.1), King George (Gr.1) og Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1), og i avlen slog han med det samme igennem som den hidtil bedste søn af Sadler’s Wells med afkom som Hurricane Run, Motivator, Scorpion og Authorized.

Moderen Luminosity var selv vinder og i avlen har hun tidligere produceret den amerikanske Grade-2-vinder Little Treasure og den Listed-placerede Année Lumiére. Andenmoderen Bague Bleue er Listed-vinder og helsøster til firedobbelte Gruppe-1-vinder Bigstone. Prisen for Montjeu-sønnen var 400.000 euro, svarende til ca. tre millioner danske kroner.

Endelig fik Rune Haugen hammerslag på lot 194, en brun hingst med navnet Theoderich efter Singspiel og Be My Guest-datteren Tryphosa. Hingsten er dermed halvbror til Haugens 4-årige Tertullus.

Singspiel opnåede i sin aktive karriere at blive alle tiders mest vindende hest i verden, hvilket skete i form af sejre i Canadian International (Gr.1), Japan Cup (Gr.1), Juddmonte International Stakes (Gr.1), Coronation Cup (Gr.1) og Dubai World Cup (L). I avlen er Singspiel bl.a. far til Dubai World Cup (Gr.1)-vinderen Moon Ballad, og på disse breddegrader har han en temmelig velkendt søn med navnet Bosun’s Watch.

Moderen Tryphosa repræsenterer én af de stærkeste tyske moderlinjer – hun vandt selv Tysk 1000 Guineas (Gr.2) og var tredje i det franske Oaks – Prix de Diane (Gr.1) – og i avlen har hun tidligere produceret den Listed-placerede Tainos, den nidobbelte japanske vinder Tanana og naturligvis Tertullus, som i fjor sejrede i Norsk 2000 Guineas.

Tryphosa er selv halvsøster til den fantastiske tyske Gruppe-1-vinder Turfkönig, Listed-vinderen Tocopilla og Gruppe-3-vinderen Tiberius Caesar, der i dag trænes i Sverige af Fredrik Reuterskiöld. En anden søster til Tryphosa – Thesi – er i øvrigt mormor til den dobbelte Prix Dollar (Gr.2)-vinder Touch Of Land.

Prisen for Theoderich var 220.000 euro, svarende til ca. 1,6 millioner kroner, og dermed fik Haugen tilsammen handlet for i overkanten af ni millioner kroner på auktionen i Deauville. Hestene blev købt i samarbejde mellem Stall Nor og Lagulise Racing.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top