fbpx

Miss August på besøg hos Lomitas

For tre uger siden ankom de to danskejede avlshopper Miss August og Relate til Gestüt Fährhof i Tyskland, hvor de skal bedækkes ved henholdsvis Lomitas og Lateral.


Miss August (Be My Chief – Simply Katie v. Most Welcome), der her får sin avlsdebut, er en vindende halvsøster til storløbsvinderne On Light og Xstase. Sidstnævnte vandt som 2-årig Svenskt Kriterium, som 3-årig sejrede hun i både Mowerinaløb og Svenskt Oaks, mens hun som 4-årig fulgte op med en Listed-sejr i Scandinavia Cup.

Miss August er endvidere halvsøster til hoppen See Me, der selv er mor til den svenske Oaks- og Listed-vinder Red Dress On, så der er ingen tvivl om moderlinjens styrke på disse breddegrader.

“Det er lidt af den drøm der går i opfyldelse, da jeg altid har kunne tænke mig at sende en hoppe til Lomitas. Han er en pragtfuld hingst med stor international succes i avlen”, fortæller opdrætter Gert Larsen, der har Miss August sammen med Nina Falck og Marianne Westerberg.

Lomitas (Niniski – La Colorada v. Surumu) sluttede sin aktive karriere som tredobbelt Gruppe-1-vinder, og i avlen har han bl.a. produceret den dobbelte Gruppe-1-vinder og verdensstjerne Silvano, den tyske Derbyvinder Belenus og den Italienske Oaks (Gr.1)-vinder Meridiana.

Derudover er Lomitas far til bl.a. den tredobbelte engelske Listed-vinder Championship Point, der har Be My Chief som morfar og dermed er skabt over samme kryds som det fremtidige føl efter Miss August.

På Gestït Fährhof står også Stutteri Bøgely og Stald Jupiters Relate (Distant Relative – Pulga v. Blakeney), der skal bedækkes ved den nye tyske avlshingst Lateral (Singspiel – Ligona v. Aragon).

5-årige Lateral var 2-års champion i Italien efter sejren i Gran Criterium (Gr.1), og han udviklede sig til at blive Tysklands bedste 3-årige miler.

Den danske avlshoppe Relate har tidligere bl.a. produceret nyttige Marron (Be My Chief) og det endnu ustartede klassiske håb Rock’n Roll (Final Appearance). Det er første gang den femdobbelte vinder skal bedækkes uden for Skandinaviens grænser.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top