fbpx

Klassisk heltinde bedækket ved den dobbelte Gruppe-1-vinder Japan

Stald Seasides millionøse Beaufort Twelve, der vandt seks af sine 12 karrierestarter i regi Søren Jensen, er blevet bedækket ved Juddmonte International (Gr.1)- og Grand Prix de Paris (Gr.1)-vinderen Japan på Gestüt Etzean i Tyskland.


Beaufort Twelve med sit hingstføl efter Moohaajim. Foto: Stutteri Hjortebo.

“Hun folede en hingst efter Moohaajim hjemme på Stutteri Hjortebo den 26. april, og hun er allerede bedækket ved Japan, så nu krydser vi fingre for at hun kommer i fol”, fortæller Michael Jakobsen, der er den ene part af ejerduoen i altid stærkt satsende Stald Seaside.

Beaufort Twelve vandt både Amacitalöpning, Dansk Kriterium, Jockeyklubbens 2000 Guineas og Breeders’ Prize Sprint, og hun er helsøster til Derby-vinderen Sir Henry og den danske 2000 Guineas-vinder Harbour Light, der akkurat som Beaufort Twelve også slog til i både Dansk Kriterium og Amacitalöpning som 2-årig.

Desværre satte en seneskade en stopper for Beaufort Twelves løbskarriere kort inde i 4-årssæsonen, men heldigvis valgte Stald Seaside at beholde Academy Award-datteren, som nu er med til at videreføre den nyere tids mest vindende moderlinje i den danske avl.

Avlshingsten Japan bedækker for første gang i år til en bedækningspris på 11,000 euro. Galileo-sønnen vandt syv af sine 22 starter og var noget af en globetrotter med starter i både Irland, England, Frankrig, USA og Japan.

Han er ud af den nyligt afdøde Danehill-datter Shastye og dermed helbror til Grand Prix de Paris (Gr.1)- og Hong Kong Vase (Gr.1)-vinderen Mogul samt til Gruppe-3-vinderen Sir Isaac Newton og Listed-vinderen Secret Gesture.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll til toppen