fbpx

Joey Zasa var atter alene på banen

Efter sine to første starter, der begge blev vundet overlegent, kan man ikke have været i tvivl om at Francisco Castro har en ny stor sprinterstjerne i den 3-årige Orpen-søn Joey Zasa.


Torsdag eftermiddag startede Orpen-sønnen for tredje gang i karrieren, nemlig i 100.000 kroners-løbet Kay Jensens Pris over 1000 meter, og det blev som årets muligvis største favorit på Jägersro. Under Manuel Martinez sprang Joey Zasa af fra boks nummer 10 og tog tidligt greb om føringen foran indvendige Raise The Rhythm/Lennart Hammer og Hollywood/Luis Villarroel.

I sidste del af opløbssvinget afgjorde Joey Zasa reelt løbet, og hans utrolige acceleration gav ham i løbet af få galopspring en klar føring. De sidste 300 meter sad ManuelMartinez helt stille, mens Joey Zasa med prikkede ører i ensom majestæt cantrede mod målstregen. Sejren lød på seks længder foran My Dock/DinaDanekilde, mens Rosetta/Mark Larsen snuppede tredjepladsen.

På trods af at han aldrig blev presset af jockeyen løb Joey Zasa de 1000 meter i tiden 0.59,0, og Francisco Castro var efterfølgende lettet over den storartede sejr. “Det var hestens tredje start i karrieren, og vi vil fortsat være forsigtige med ham fremover. Han ser ud til at have samme kapacitet som Aramus”, udtalte Castro til Jägersros Anna Thelander i vindercirkelen.

Søren Jensen sadlede en fin duo i Matchmaker/Lennart Hammer og Anaconda/KimAndersen da Stratosserien over 1200 meter skulle afgøres, men de to heste måtte nøjes med henholdsvis anden- og tredjepladsen i opgøret bag Lennart Reuterskiöld-trænede Mabrook, der under Mark Larsen var først ude af boksen og derefter styrede begivenhederne hele vejen til mål. Mabrook vandt sikkert med to længder, mens det kun var en mulespids der sikrede Matchmaker andenpladsen foran Anaconda.

Kim Andersen havde i løbet forinden vundet Triumphserien over 2650 meter med Russian Roulette, der i sidste galopspring fangede Fasino/Jacob Johansen. V4-dagen blev afsluttet med endnu en start-til-mål sejr, denne gang til Mistercheezdoodleog lærling Chris Nilsson. Mistercheezdoodle trænes af Karola Larsson, der bare fortsætter med at vinde løb med sine række af glimrende formheste.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top