fbpx

Jacob drømmer om første Derbysejr med danskejede Captain’s Choice

Jacob Johansen har igennem sin glorværdige karriere vundet langt det meste på de skandinaviske baner – heriblandt flere sejre i Norsk og Dansk Derby. Men i Sverige – Johansens base i en lang årrække – er det hidtil ikke lykkedes.


Jacob Johansen på vej mod sin første danske Derbysejr med Brown Ale i 1998. Foto: Burt Seeger.

For 25 år siden – sommeren 1998 – red Jacob som førstejockey for Wido Neuroth, og det var hér han både vandt Dansk og Norsk Derby for første gang.

Hesten var Brown Ale (Shernazar), og den var nærmest uden konkurrence i de to Derbies på græs.

Brown Ale var også forhåndsfavorit i Svenskt Derby på Jägersro, men hér måtte han tage til takke med andenpladsen på en halv længdes afstand af staldkammeraten Exaltation (Exbourne), redet af den kinesiske gæstejockey Stanley Chin.

Senere hen vandt Jacob i øvrigt også Norsk St. Leger med 13 længder i bøjlerne på Brown Ale, som uden sidestykke var den bedste 3-årige hest i Skandinavien dét år. Det glippede bare i Svenskt Derby.

For at binde en lille sløjfe på historien, så slog Brown Ale i Dansk Derby den franske gæst Tragic Order (Tragic Role).

Tragic Order var ejet af danske Peter Lassen – og trænet af Henri-Alex Pantall, som Jacob skal ride for i Svenskt Derby på søndag. 25 år senere.


Nicolaj Stott fik akkurat på målstregen presset Stroxx Carlras foran Wolfof Vancouver og Jacob Johansen i Svenskt Derby 2021. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Ser vi på de seneste tre års udgaver af Svenskt Derby, har Jacob været to gange nummer to og senest nummer fire i fjor.

I 2020 red han Yoker (Manduro) ind på andenpladsen bag Bullof Wall Street (Tapizar), året efter blev han målfotoslået af Stroxx Carlras (Footstepsinthesand) i bøjlerne på Wolfof Vancouver (Speighstown), og i fjor var han fjerde med Tin Win (Appel Au Maitre) bag Hard One To Please (Fast Company), som han sidenhen selv vandt Norsk Derby med.

På søndag sidder Jacob op på ryggen af den franske gæst Captain’s Choice (Dawn Approach), som trænes af Henri-Alex Pantall og delejes af det danske par Ann og Bernt Dahl.

Ann og Bernt Dahl sammen med den tidligere topsprinter, Exhibition. Foto: Burt Seeger.
Ann og Bernt Dahl sammen med den tidligere topsprinter Exhibition. Får ægteparret deres Derbysejr på søndag? Foto: Burt Seeger.

Familien Dahl har også været en et næsebor fra at smage Derbysejrens sødme, men hidtil er det som bedst blevet til andenpladser. Allernærmest var de i 2012, da Summertime (Binary File) blev slået med det mindst mulige af Darcy (Danroad) i Dansk Derby.

Svensk Galopp har i dag publiceret et interview med Jacob Johansen, hvor han fortæller om forberedelsen til Svenskt Derby og tankerne omkring Captain’s Choice, som snart ankommer til Sverige og skal stå opstaldet hos Jessica Long (som træner forhåndsfavoritten Ayani).


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top