fbpx

Henrik Villadsen bliver ny direktør i Dansk Galop

Den 1. juni overtager Henrik Villadsen stillingen som direktør i Dansk Galop fra Peter Knudsen. Det bekendtgør Dansk Hestevæddeløb torsdag morgen. Henrik Villadsen vender nu tilbage til Danmark efter mange års ophold på diverse internationale topposter i udlandet.


Henrik Villadsen overtager 1. juni direktørstillingen i Dansk Galop efter Peter Knudsen. Foto: OSCE.

Henrik Villadsen er uddannet jurist, har været officer i hæren og har gennem de seneste 25 år været udsendt for internationale organisationer som FN, EU og OSCE – og han har siden 2018 været udsendt af Udenrigsministeriet som ambassadør i Ukraine.

Villadsen er født og opvokset i galopsporten og har tidligere været bestyrelsesmedlem i både Dansk Galop og på Jydsk Væddeløbsbane.

Som hesteejer har han vundet Jyllandsløbet to gange med Almansour og Dan Tucket, og sidstnævnte slog sidenhen også til i Norsk 2000 Guineas og Norsk St. Leger.

Villadsen var også medejer af Mowerina-vinderen Tears Go By, der ligesom Almansour og Dan Tucket var i træning hos Bent Olsen.

“Efter mange år i udlandet ser jeg meget frem til at vende tilbage til Danmark for at arbejde med dét, som jeg kalder min livsinteresse – nemlig hestevæddeløb. Jeg har fulgt sporten dagligt under mit lange fravær, så jeg synes, at jeg er ganske godt opdateret både i forhold til sport og avl”, fortæller Henrik Villadsen i forbindelse med sin ansættelse til Dansk Hestevæddeløb.

Henrik Villadsen er stadigvæk udsendt i Ukraine, men er om tre måneder på plads i Danmark og klar til de mange udfordringer, som Dansk Galop og hestesporten i sin helhed står overfor i fremtiden.

“Jeg ser meget frem til arbejdet med bestyrelsen i Dansk Galop, med mine nye kolleger i Dansk Hestevæddeløb og ikke mindst med galopsportens mange aktive. Dertil kommer arbejdet med at udbrede kendskabet til sporten blandt ungdommen, i hvis hænder fremtiden jo ligger”.

Velkommen hjem, Henrik!

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top