fbpx

Første føl efter Deceptor på Meridian Stutteri

Det norske Meridian Stud fik tidligere på ugen glæden af at byde det første føl efter avlshingsten Deceptor (Machiavellian – Satin Flower v. Shadeed) til verden.


Det skete da Lomitas-datteren Folita folede en velskabt hingst. “Folita gik to uger over tiden, så det var en lang ventetid for os her på stutteriet. Men resultatet ser ud til at have været værd at vente på”, beretter Meridians danske stutterimester Anne-Lise Riis Jensen.

Engelskfødte Folita er selv vinder i Skandinavien, og hun er halvsøster til Kill The Crab, der selv vandt Killavullan Stakes (Gr.3) som 2-årig i Irland og senere slog til i både Norsk 1000 Guineas, Norsk 2000 Guineas, Pilot Fineliner Cup, Marit Sveaas Minneløp (L), Stockholm Cup International (Gr.3) og Berlin Brandenburger Trophy (Gr.2) i Berlin.

I avlen har Kill The Crab bl.a. fået Listed-vinderen Killaden.

Folita er ligeledes halvsøster til Final Care som vandt Svenskt Derby, Norsk Oaks, Coolmore Matchmaker Stakes (L), SFK Jubileumslöpning (L) og Jockeyklubbens Avelslöpning (L) i sin aktive karriere.

Foruden at have en rigtig interessant mor, har det nyfødte hingsteføl også en spændende far i Deceptor, som på andet år står opstaldet på Meridian Stutteri. Machiavellian-sønnen startede kun to gange – med en sejr og en femteplads i et Listed-race til følge.

Han er trekvart bror til Darleys succeshingst Lujain, samt den dobbelte klassiske vinder i Dubai, Satin Kiss og Gruppe-1-placerede Botanical.

Deceptor bedækkede 17 hopper i 2005, hvoraf det første altså nu er født på Mission Possibles “barndomshjem” i Norge.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top