fbpx

Føltid: Søster til to Guineas-vindere på Healthy Horse Stud

Den norske 1000 Guineas-vinder Prinsessen nedkom natten til torsdag med en smuk hoppe efter Dubai Duty Free (Gr.1)-vinderen Al Shemali hos Sandie og Kasper Bregnager Kjær på Healthy Horse Stud ved Skibby. Føllet er helsøster til den svenske 1000 Guineas-vinder My Vision og halvsøster til den danske 2000 Guineas-vinder Prince Charming.


Prinsessen (Dutch Art) med sit hoppeføl efter Al Shemali (Medicean). Foto: Healthy Horse Stud.

Prinsessen blev købt for 10.000 sterling på Goffs Ready To Run Breeze Up Sale i foråret 2013 og gik i træning hos Bent Olsen på Klampenborg.

Hun vandt årets første 2-årsløb i Skandinavien og fulgte op med endnu en sejr på den danske Derbydag, hvorefter hun sluttede anden bag staldkammeraten Playboy Prince i Gill 50 Års Jubileumsløp på Øvrevoll.

Andenpladsen blev fulgt op med to storløbssejre i henholdsvis Eckbo Legats Vandrepokal og The Heatherwold Cup på Øvrevoll, og den travle 2-årssæson bød desuden to øvrige sejre samt andenpladser i Amacitalöpning bag Harbour Light og i Norsk Kriterium bag Staring At The Sea.

Prince Charming og Carlos Lopez vinder Birte Müllertz Antikviteter Dansk 2000 Guineas foran staldkammeraten Primacor. Foto: Burt Seeger.
Prince Charming ses herover vinde Dansk 2000 Guineas foran Primacor. Foto: Burt Seeger.

Prinsessen vandt en enkelt gang som 3-årig, men det var til gengæld en velvalgt sejr i Norsk 1000 Guineas foran årgangens absolutte tophopper Amie Noire, Arabda, Liebling, Yajamila og Hoku. Som bedst var hun oppe i et handicap på 87.

I avlen har Prinsessen i den grad leveret varen, og hun er hidtil mor til de to førnævnte klassiske vindere Prince Charming (Lord Of England) og My Vision (Al Shemali), samt til den femdobbelte vinder Targaryen (Wilshire Boulevard).

Bent Olsen-duoen My Vision og Marshi krydsede målstregen som nummer ét og to i Svenskt 1000 Guineas. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top