fbpx

Føltid: Seabhac-datter ud af den dobbelte vinder Alderaan

Den 23. februar nedkom den dobbelte vinder Alderaan med sit første føl hos Alexandra Granrot og Roger Osberg. “En smuk hoppe efter Scat Daddy-sønnen Seabhac. Det er tredje generation af familien her på gården, for vi har også selv opdrættet Alderaan”, fortæller Alexandra Granrot torsdag morgen.


Alexandra Granrot med hoppeføllet efter Seabhac. Foto: Roger Osberg.

5-årige Alderaan (Juniper Tree) startede otte gange som 2- og 3-årig, hun tjente penge i seks af starterne og vandt to gange over henholdsvis 1400 og 1600 meter på græsset i Göteborg. Desuden var hun bl.a. fjerde i Becky Moss Fillies Mile på Jägersro.

Alderaans mor, La Supernova (Academy Award), nåede kun at starte to gange. Hun er ud af den tredobbelte Fawzia Stakes-vinder Lumen (Verglas) og helsøster til Pompøs Cup-vinderen Lumineuse (Academy Award) og halvsøster til de klassisk placerede Leonardo (Eishin Dunkirk) og Lea (Eishin Dunkirk).

Alderaan med sin nyfolede hoppe efter Seabhac. Foto: Alexandra Granrot.

Faderen til Alexandra og Rogers hoppeføl kommer vi med sikkerhed til at høre en del mere til i årene fremover. Seabhac udtales “shoke” og er det gammel-irske ord for “hawk” – på dansk “høg”. Hingsten startede kun tre gange i sin karriere for Todd Pletcher i USA.

Efter en andenplads i debuten på Saratoga  var han fjerde i Anticipation Stakes (G3) på samme bane, inden han aflagde sin maidentitel i Pilgrim Stakes (G3) over 1700 meter græs på Belmont Park.

Han kostede 170,000 USD som åring og er første føl ud af Curlin Hawk (Curlin), som selv er halvsøster til den amerikanske 3-årschampion og avlshingst Afleet Alex, som bl.a. vandt både Preakness Stakes (G1) og Belmont Stakes (G1).

Seabhac på vej mod sejren i Pilgrim Stakes (G3) på Belmont Park. Foto: France Sire.
Seabhac på vej mod sejren i Pilgrim Stakes (G3) på Belmont Park. Foto: France Sire.

“Vi venter med spænding også på, at Hortensia skal fole. Hun er drægtig med Elarqam og har termin den 14. marts – men hun plejer at gå en rum tid over, så føllet kommer sikkert ikke til verden før engang i april”, tillægger Alexandra.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top