fbpx

Dansk stutteri køber No Nay Never-hoppe i fol ved Galileo Gold

Det nordjyske opdrætterpar Karen Grethe og Poul Erik Jensen har igen i år investeret i fremtiden for dansk galopsport. Denne gang i 5-årige Silver St Cloud, en datter af No Nay Never ud af en søster til selveste Tapit.


Silver St Cloud er efter No Nay Never og ud af en søster til Tapit. Hun er i fol ved Galileo Gold.

Silver St Cloud er opdrættet af japanske Yusuke Ichakawa og tilhører den ene af to årgange efter No Nay Never (Scat Daddy), som blev undfanget til hingstens med nutidens briller ret lave bedækningstakst på 17,500 euro.

I 2020 bedækkede No Nay Never således til den 10-dobbelte takst, inden han i 2021 og 2022 blev sat lidt ned til 125,000 euro.

Prix Morny (Gr.1)-vinderen har i 2022 haft sin hidtil mest sensationelle sæson som far til bl.a. de 2-årige Gruppe-1-vindere Blackbeard og Little Big Bear, og til July Cup (Gr.1)-vinderen Alcohol Free.


No Nay Never (Scat Daddy - Cat's Eye Witness / Elusive Quality) på Coolmore. Foto: Coolmore.
No Nay Never (Scat Daddy – Cat’s Eye Witness / Elusive Quality). Foto: Coolmore.

Efter en løbskarriere hvor Silver St Cloud kun startede seks gange og som bedst var fjerde i et handicap over 1600 meter på Dundalk, blev hun tidligere på året sat i fol for første gang.

Valget faldt på den engelske 2000 Guineas (Gr.1)-vinder Galileo Gold (Paco Boy), som med sin første årgang i fjor bl.a. blev far til Phoenix Stakes (Gr.1)-vinderen Ebro River.

Silver St Cloud har termin den 6. februar og hun kommer hertil fra Irland i november”, fortæller Karen Grethe Jensen, som i forvejen ejer Montjeu-datteren Sun City, der er mor til én af sidste sæsons bedste 2-årige heste i Skandinavien, Auktionsløbsvinderen Zunzina (Zoffany), som på tragisk vis forulykkede i foråret.

Karen Grethe og Poul Erik Jensen blev også ramt af ulykke henover sommeren, da deres Dubawi-hoppe Arabian Sunset måtte aflives efter et kraftigt kolikanfald.

Arabian Sunset er mor til parrets 2-årige opdræt Let’s Go Filip (Mondialiste).

“Det var noget af det værste at opleve tabet af Arabian Sunset, men vi besluttede os bagefter for, at vi fortsat gerne vil have to avlshopper på stutteriet, og derfor satte vi os for at finde en ny hoppe med en fabelagtig afstamning”, fortæller Karen Grethe Jensen.

Og Silver St Cloud må siges at passe til beskrivelsen.


Tapit er bl.a. far til den ubesejrede storfavorit til årets Breeders’ Cup Classic (G1), Flightline. Foto: Gainesway.

Udover at være efter No Nay Never, er hun nemlig ud af den japanske 3-årsvinder Pisa No Tiffany (Fusaichi Pegasus), som selv er halvsøster til USAs levende legende Tapit (Pulpit).

Tapit vandt bl.a. Wood Memorial (G1) i sin aktive løbskarriere, men det er hingstens indflydelse som Champion Sire i den amerikanske avl, som for evigt vil gøre ham til ét af historiens største navne.

Han er den nulevende avlshingst med flest Gruppe/Grade-1-vindere, “All Time Leading Sire by Earnings” i USA, og bedækningstaksten i 2022 lød på 185,000 USD.

En Tapit-søn på alles læber er John Sadlers 4-årige Flightline, der hidtil er gået ubesejret igennem karrieren, og efter sin 20 længders opvisning i Pacific Classic (G1) på Del Mar er rangeret som verdens bedste væddeløber. Han starter næste gang som gigantfavorit i Breeders’ Cup Classic (G1) i Keeneland.

“Tilmed ved vi også, at Yusuke Ichakawa fortsat satser meget hårdt på Pisa No Tiffany, så det er en familie der indenfor kort tid kan udvikle sig yderligere. Efter vores forhold har vi brugt mange penge på hoppen, men hun er ganske ung og vi håber selvfølgelig at få glæde af hende i mange år fremover”, siger Karen Grethe Jensen.

Tapits halvsøster er udover Silver St Cloud også mor til en 3-årsvinder efter New Bay (Dubawi) i Japan, og hun er mor til en hingståring efter Into Mischief (Harlan’s Holiday), som blev solgt for 350,000 USD, samt et hingstføl efter Kentucky Derby (G1)- og Breeders’ Cup Classic (Gr.1)-vinderen Authentic (Into Mischief).


Tally-Ho Studs 2000 Guineas (Gr.1)- og St. James’s Stakes (Gr.1)-vinder Galileo Gold er bl.a. far til Phoenix Stakes (Gr.1)-vinderen Ebro River. Foto: Tally-Ho Stud.

Silver St Cloud kommer som tidligere berettet til Danmark i fol ved Galileo Gold, der i 2016-udgaven af Newmarkets 2000 Guineas (Gr.1) slog blivende avlshingste som Massaat (Teofilo), Ribchester (Iffraaj), Buratino (Exceed And Excel), Air Force Blue (War Front) og Marcel (Lawman).

Senere på sommeren vandt hingsten også St. James’s Palace Stakes (Gr.1) under Royal Ascot foran The Gurkha (Galileo) og Awtaad (Cape Cross).

“Nu glæder vi os bare rigtig meget til at få vores nye avlshoppe hjem, og så vil vi ellers bruge ventetiden til at spekulere over hvor vi skal sende hende hen til bedækning næste år”, afslutter Karen Grethe Jensen.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top