fbpx

Arqanas Breeze Up Sale står for døren: 14 2-årige meldt i Sveriges Derbyserie

Den kommende uge står atter i Breeze Up-auktionernes tegn, og denne gang er det Arqana der blænder op for ét af Europas mest fremgangsrige salg i Deauville. “14 af de 186 aktuelle heste er forhåndsanmeldt i Sveriges Derby- og Oaks-serie”, beretter Morten Buskop.


Breeze Up i Deauville. Foto: Zuzanna Lupa.

Auktionen finder sted fra torsdag den 11. til lørdag den 13. maj.

De 2-årige breezer ned gennem Deauvilles opløb fra kl. 12 om torsdagen, hvorefter der er inspektionsdag om fredagen og auktion fra kl. 11 om lørdagen.

“Det er et særdeles kvalitetsfyldt katalog og der er rigeligt med referencer for de skandinaviske hesteejere – ikke mindst blandt de heste der er tilmeldt Derby- og Oaks-serien på Jägersro i 2024”, fortsætter Buskop, der som altid er på plads i Deauville gennem hele seancen.

Brownie og Oliver Wilson. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Marit Sveaas- og Pramms-vinderen Brownie blev købt for 80,000 euro på Arqanas Breeze Up. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Arqanas Breeze Up Sale har de senere år budt på både lykkekøb og lige-ved-og-næsten-oplevelser for auktionshusets skandinaviske agent.

“Det var hér vi for 80,000 euro købte Lone Kaj-Nielsens senere Gruppe-3-vindende champion Brownie, men det var også hér at jeg for to år siden – igen på vegne af Lone Kaj-Nielsen – endte som underbidder på en hingst efter Dubawi, som i stedet gik til Oliver St. Lawrence for lidt over 550,000 euro”.

Dubawi-sønnen, der er ud af en Listed-vindende Sea The Stars-halvsøster til bl.a. Gruppe-3-vinderen Algometer (Archipenko), The JC Organizations nylige franske vinder Alligate (Archipenko) og til Arc-vinderen Alpinistas mor Alwilda (Hernando), blev navngivet Eldar Eldarov og vandt i fjor det engelske St. Leger (Gr.1) i Doncaster og Queen’s Vase (Gr.2) under Royal Ascot.

“Jeg mindes det desværre alt for godt”, kommenterer Morten.

Morten Buskop.

De 14 heste med engagement i Sveriges Derby/Oaks-serie 2024 er:

Lot 1
hingst (IRE) v. Mehmas

Lot 8
hingst (USA) v. Summer Front

Lot 24
hingst (USA) v. Accelerate

Lot 42
hingst (USA) v. Karakontie

Lot 49
hingst (IRE) v. Starspangledbanner

Lot 69
hingst (USA) v. Vino Rosso

Lot 84
hingst (FR) v. Magna Grecia

Lot 100
hingst (GB) v. Land Force

Lot 124
hingst (FR) v. Bated Breath

Lot 131
hingst (IRE) v. Sea The Stars

Lot 150
hoppe (IRE) v. Starspangledbanner

Lot 173
hingst (IRE) v. Almanzor

Lot 178
hingst (GB) v. Mondialiste

Lot 192
hingst (GB) v. Showcasing


Arqana streamer torsdagens breeze up direkte via sin hjemmeside, og efterfølgende kan samtlige videoer genses under hver enkelt hests katalogside.

Kataloget ses direkte hér.

Læs mere om Morten Buskop Bloodstock på mbbloodstock.com

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top