fbpx

Arqana: Sydafrikansk Grade-1-vinder til konsortium på Hjortebo

Morten Buskop Bloodstock sikrede på andendagen af Arqanas Vente de l’Elevage den 14-årige Giant’s Causeway-datter Blueridge Mountain på vegne af et konsortium med base på Stutteri Hjortebo. Hoppen, der er født i Argentina, er Grade-1-vinder i Sydafrika og blev købt ud af Gestüt Fährhofs avlsbestand.


Blueridge Mountain fotograferet under løbskarrieren i Sydafrika.

Blueridge Mountain vandt fem gange i Sydafrika, heriblandt Grade-1-opgøret Majorca Stakes, Grade-2-løbet Sceptre Stakes (Gr.2) og Listed-opgøret Sweet Chestnut Stakes (L). Desuden var hun anden i Woolavington 2000 Guineas Stakes (G1) og tredje i Starling Stakes (G3).

Hun gik i stutteriet på Gestüt Fährhof i 2015 og besøgte to år i træk Frankel (Galileo) på Juddmontes Bansted Manor Stud. I 2018 gik hun til Aga Khan Studs Siyouni (Pivotal), og resultatet heraf blev hoppen Blueridge Silver, som i år har vundet tre gange i Tyskland, samt været tredje i Hong Kong Jockey Club Sprint (L).

Blueridge Mountain er også mor til den 2-årige hingst Blue Ocean Dream (Oasis Dream), som er i træning i Tyskland og endnu ustartet, samt til en hingståring efter Arc-vinderen Waldgeist (Galileo).

Selv er Blueridge Mountain ud af den ustartede Distant View-datter Skyline Drive View, som bl.a. er halvsøster til den chilenske Gruppe-2-vindende avlshingst Rock Star Show (Lear Fan).

Mormoderen Arsaan (Nureyev) er halvsøster til to Grade-1-vindende avlshingste i form af Desert Wine (Hollywood Gold Cup, Strub Stakes, Californian Stakes) og Menifee (Blue Grass Stakes), samt til Mr. P’s Princess, som er mor til Prix Morny (Gr.1)-vinderen Fasliyev og mormor til til Gruppe-1-vindere som Misty For Me, Roly Poly, Ballydoyle og U S Navy Flag.

Buskop købte hoppen for 20,000 euro i fol ved Gestüt Fährhofs egen avlshingst, Criterium International (Gr.1)-vinderen Alson (Areion), hvis første årgang er kommet til verden i 2023.


I videoen herunder ses Blueridge Mountain vinde Majorca Stakes (G1) over 1600 meter på Kenilworth i 2013:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top