fbpx

Arqana: 15,6 millioner kroner for helbror til Arc-vinderen Sottsass

Arqanas August Yearling Sale nåede en ny toppris søndag aften, da en helbror til Prix de l’Arc (Gr.1)-, Prix du Jockey Club (Gr.1),- og Prix Ganay (Gr.1)-vinderen Sottsass blev solgt for 2,1 millioner euro til den tredobbelte japanske championtræner Yoshito Yahagi.Prisen tilsvarer 15,6 millioner danske kroner, og der står selvfølgelig ‘avlshingst’ skrevet overalt på den fukse hingst, der er efter Siyouni (Pivotal) og ud af Galileo-datteren Starlet’s Sister.

Starlet’s Sister var selv blot placeret en enkelt gang som 3-årig, men i avlen har hun været ren og skær verdensklasse.

Udover at være mor til Sottsass, har hun nemlig produceret den ottedobbelte Grade-1-vinder Sistercharlie (Myboycharlie) samt den tredobbelte Gruppe-3-vinder og Gruppe-1-placerede My Sister Nat (Acclamation).

Starlet’s Sister er også mor til den nu 3-årige Dubawi-hoppe Pure Dignity, der som åring blev solgt for 2,5 millioner euro i samme auktionsring og nu er vinder i England.

Arc-vinderen Sottsass, der i den store sammenhæng var et rent kup for bare 340,000 euro på Arqanas August Yearling Sale i 2017, indløb mere end 3,6 millioner euro i sine 12 karrierestarter hvoraf han vandt de seks.

Han indledte sin avlshingstekarriere på Coolmore i 2021 til 30,000 euro i bedækningstakst, og har i 2022 stået til 25,000 euro.

Siyouni koster i dag 140,000 euro i bedækningstakst – og han startede vel at mærke med at stå til 7,000 euro på HH Aga Khans Haras de Bonneval de fire første bedækningssæsoner fra 2011 til 2014.


Sottsass (Siyouni). Foto: Coolmore.com.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll til toppen