fbpx

Royal Lodge Stakes-3’eren Unconquerable til Danmark

Den 2-årige Churchill-søn Unconquerable, der kommer med topplaceringer fra gruppeløb i Irland, England og Italien, er blevet handlet privat fra Donnacha O’Briens træningskvarter i County Tipperary.


Unconquerable (Churchill) fotograferet som åring.

Det er Flemming Velin der har erhvervet den brune hingst, som er kommet til Danmark med en OR på 106, svarende til 93 i skandinavisk handicap.

Unconquerable aflagde sin maidentitel over 1400 meter i Naas den 3. juli, hvorefter han tre uger senere var tredje i Tyros Stakes (Gr.3) bag Aidan O’Brien-trænede Point Of Lonsdale (Australia).

I den efterfølgende start var Unconquerable igen tredje, denne gang i Royal Lodge Stakes (Gr.2) i Newmarket, hvor han var slået med mindre end tre længder af vindende Royal Patronage (Wootton Bassett) og Coroebus (Dubawi). Sidstnævnte fulgte i øvrigt op med at vinde Autumn Stakes (Gr.3) i Newmarket.

Den 9. oktober var Unconquerable kun et hoved fra at blive Gruppe-3-vinder i Zetland Stakes (Gr.3) – igen i Newmarket – men han måtte se sig slået med det mindst mulige af Godolphins Goldspur (Dubawi).

Senest var hingsten femte gennem mål i ét af Frankrigs største 2-årsløb, Criterium de Saint-Cloud (Gr.1), slået med godt tre længder af vindende El Bodegon (Kodiac).

“Det var et held for mig, at Frankie Dettori nok lå lidt for langt tilbage på den bløde bane og kun opnåede femtepladsen, for havde Unconquerable været anden eller tredje i Gruppe-1-opgøret havde han sikkert ikke været mulig at købe”, fortæller Flemming Velin.

Unconquerable blev oprindeligt købt for 210,000 guineas som åring på Tattersalls October Yearling Sale Book 1 af M V Magnier.

Han er fjerde føl ud af Oasis Dream-hoppen Rien Ne Vas Plus, der selv er halvsøster til Derby Stakes (Gr.1)-vinderen North Light (Danehill) og ud af Sought Out (Rainbow Quest), som bl.a. vandt Prix du Cadran (Gr.1) over 4000 meter på Longchamp.

“Jeg har meldt ham i Deutsches Derby”, afslutter Flemming Velin.


Se Unconquerable blive kort slået til andenpladsen Newmarkets Zetland Stakes (L) herunder:


Unconquerables katalogside som åring på Tattersalls October Yearling Sale Book 1:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen