fbpx

Føltid: Nyt Raven’s Pass-afkom på Stestrup Møllegaard

Den 29. marts kom årets femte føl til verden hos Stine Julø på Stestrup Møllegaard. “En hingst efter Raven’s Pass ud af vores avlshoppe Arize”, fortæller Stine fredag morgen til GalopSport.


Hingstføllet efter Raven’s Pass ud af den syvdobbelte vinder Arize. Foto: Stestrup Møllegaard.

Arize (Approve) vandt syv gange i karrieren. Hun havde allerede vundet to gange som 3-årig i England, før hun importeret til Sverige, hvor hun i Sandra Brolins træning vandt yderligere fem gange fra 1000 til 1400 meter på Bro Parks dirt track og opnåede et handicap på 80.

Hun har endnu sit første startende afkom til gode, men er mor til nu 2-årige Au Revoir (Juniper Tree).

Arize er efter Norfolk Stakes (Gr.2)-vinderen Approve og ud af den vindende Seattle Slew-datter Raise, der er mor til tre øvrige vindere og selv er halvsøster til Railway Stakes (Gr.2)-vinderen Lizard Island (Danehill Dancer) og Stakes-vinderen Inflate (Forty Niner), mens en anden søster, ustartede Multiply (Easy Goer), er mor til den amerikanske Grade-1-vinder og avlshingst Corinthian (Pulpit).

Arize sikrer anden dagssejr til Alan Wallace og tredje til Sandra Brolin. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Arize. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Tredjemoderen Number (Nijinsky) var dobbelt Grade-2-vinder i USA og mor til både Grand Criterium (Gr.1)-vinderen Jade Robbery (Mr Prospector) og andre avlshingste som Numerous (Mr Prospector) og Chequer (Mr Prospector). Sidstnævnte stod i en årrække opstaldet på Meridian Stutteri i Norge.

Number er helsøster til avlshoppen Bound, der bl.a. er mor til Gruppe-1-vinderen Archipenko (Kingmambo), der var en indflydelsesrig avlshingst hos Kirsten Rausing på Lanwades, og desuden er hun halvsøster til Nureyev (Northern Dancer), der både var champion som væddeløber og avlshingst, samt til Fairy Bridge (Bold Reason), der igen blev mor til legendariske Sadler’s Wells (Northern Dancer).

Raven’s Pass har de seneste fem bedækningssæsoner stået til en bedækningstakst på €7,500 på Darleys Kildangan Stud i Irland.

Han vandt tre af sine fire starter som 2-årig, heriblandt Solario Stakes (Gr.3) på Sandown, og hans eneste nederlag var som tredje bag den senere Derbyvinder New Approach (Galileo) i Dewhurst Stakes (Gr.1).

Raven’s Pass (Elusive Quality – Ascutney v. Lord At War). Foto: Darley Europe.

Som 3-årig blev han europæisk championmiler. Han vandt tre af sine otte starter og triumferede både i QEII Stakes (Gr.1) på Ascot og i Breeders’ Cup Classic (G1) på Santa Anita. Ved begge lejligheder slog han Coolmores Henrythenavigator (Kingmambo).

I stutteriet er han hidtil far til fire Gruppe-1-vindere i form af Romantic Proposal, Matterhorn, Tower Of London og Royal Marine.

Påskens hingstføl er årets andet afkom efter Raven’s Pass på Stestrup Møllegaard, som i fjor sendte både Arize og Prinsesse Kia (Arcano) til Kildangan. For en god måned siden folede sidstnævnte en hoppe – dén historie kan læses hér.

Hingstføllet efter Raven’s Pass ud af den syvdobbelte vinder Arize. Foto: Stestrup Møllegaard.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top