fbpx

Vidunderlige Zarkava stadig ubesejret efter Arc’en

Aga Khans 3-årige vidunderhoppe Zarkava skrev sig søndag eftermiddag ind i historiebøgerne som vinder af verdens største galopløb på græs, Prix de l’Arc de Triomphe, da hun med Christophe Soumillon på ryggen let henviste sidste års runner up Youmzain til andenpladsen på Longchamp.Den ubesejrede Zamindar-hoppe, der kom med tre Gruppe-1-sejre i træk i bagagen, fik ligesom i Prix Vermeille (Gr.1) en skæv start på løbet, idet hun kort efter at være sprunget ud af boksen sprang akavet til siden og igen måtte indtage sidstepladsen på bagsiden.

Belgiske Christophe Soumillon red dog iskoldt og med fuld tiltro til Zarkava, der i blev trukket ud til angreb midt i opløbet og derefter med største lethed gik forbi hver eneste konkurrent og til slut sejrede ganske overlegent.

Youmzain afsluttede ligesom i fjor forrygende, men han var langt fra at kunne true vinderen. På tredjepladsen var der dødt løb mellem Soldier Of Fortune og It’s Gino, mens den stærkt betroede femdobbelte Gruppe-1-vinder Duke Of Marmalade endte uden for præmierækken.

Zarkava, der både er ejet og opdrættet af Aga Khan og trænet af Alain Royer-Dupre, blev den første hoppe til at vinde Prix de l’Arc de Triomphe (Gr.1) siden 1993, hvor Urban Sea vandt løbet.

Urban Sea er i avlen blevet mor til Gruppe-1-vinderne Galileo og Black Sam Bellamy, og Zarkava går også en stor fremtid i møde i avlen, hvor hun som ubesejret Champion bliver endnu et rigtig stort aktiv for Aga Khan.


Skandale i Prix de l’Abbaye (Gr.1)

Prix de l’Arc-dagen på Longchamp levede desværre ikke op til det store setup med den nye storsponsor Qatar, og dagens helt store skandale var omstarten i Europas største sprintopgør Prix de l’Abbaye (Gr.1) over 1000 meter lige ud, hvor startboksen ikke åbnede sig for nummer 18 Fleeting Spirit.

Løbet startede dog for de øvrige deltagere, hvoraf flere af rytterne ikke opdagede omstarten. Værst gik det ud over den ungarske superhest Overdose, der udførte hele distancen.

Jockey Andreas Suburics opdagede først omstarten da han kom forbi publikum og så fadæsen på storskærmen, og det var naturligvis et gigantisk antiklimaks for kredsen omkring ungareren, der kunne have skrevet verdenshistorie med sin 11. sejr i lige så mange starter i Gruppe-1-løbet.

Prix de l’Abbaye (Gr.1) blev i stedet redet som dagens sidste løb, uden deltagelse af Overdose og flere øvrige deltagere, og sejren gik til Freddie Head-trænede Marchand d’Or, der vandt i præcis samme tid som Overdose havde henlagt distancen på tidligere på dagen.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top