fbpx

Staffan Lidbeck: Halvsøster til I Kirk

Den svenske veterinær og opdrætter Staffan Lidbeck, der har opnået store sejre i både Sverige og Dubai gennem I Kirk, har i løbet af april budt to nye føl velkommen til verden. Det ene er en halvsøster til netop I Kirk.


I Could med sit hoppeføl efter Fast Company. Foto: Staffan Lidbeck.

Den 25. april nedkom Johannesburg-datteren I Could nemlig med sit ottende afkom på stutteriet i Löberöd – samtlige med forskellige valg af avlshingste.

Denne gang folede I Could et hoppeføl efter den nu afdøde Acomb Stakes (Gr.3)-vinder Fast Company (Danehill Dancer), der i Skandinavien især er kendt som far til storløbsvinderen Ginmann.

At Staffan Lidbeck denne gang skulle vælge Fast Company som partner til I Could er ikke noget tilfælde, for hingstens bedste afkom til dato, den irske 1000 Guineas (Gr.1)-vinder Jet Setting, er nemlig ud af hoppen Mean Lae, der akkurat som I Could er efter Johannesburg.

Oliver Wilson rider I Kirk til sejr i Zawawi Cup (Gr.3) 2019. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Udover I Kirk (Eishin Dunkirk) har I Could produceret navne som Jammy Action (Tertullian), Joker Face (Hallucinate), I Rely (Reliable Man) og den svenske 1000 Guineas-vinder Pocahontas Face (Layman). Samtlige nævnte afkom har opnået et handicap på 80 eller højere.

Næste skud på stammen af startheste ud af I Could er 2-årige I Apple (Appel Au Maitre), som i fjor blev solgt for 650.000 danske kroner til Stall Perlen på Scandinavian Open Yearling Sale.

Hingsten er nu i træning hos Wido Neuroth på Øvrevoll.

Hingståring v. Appel Au Maitre ud af I Could (Johannesburg). Halvbror til I Kirk. Foto: Privat.
I Kirks nu 2-årige halvbror I Apple på folden som åring i fjor. Foto: Privat.

Hvem bliver næste partner til I Could?

“Det bliver York Stutteris Juniper Tree, som beviseligt har leveret topheste med sine to første årgange”, siger Staffan Lidbeck og fortsætter:

“I tillæg er det lykkedes mig, at købe Pocahontas Face tilbage fra Lutfi Kolgjini, og hun er nu på Stutteri Hjortebo for at blive bedækket ved Appel Au Maitre“.


Hoppeføl v. Moohaajim ud af Salma Gondis. Foto: Staffan Lidbeck.

Staffan Lidbeck, der driver sin stutterivirksomhed under navnet Löberöds Hästklinik AB, ejer også avlshoppen Salma Gondis (Kodiac), hvis mor Rainbowskia (Rainbow Quest) er halvsøster til Bounce (Trempolino) – moderen til bl.a. Hurricane Red og Icecapada.

Salma Gondis nedkom den 15. april med et hoppeføl efter Moohaajim, og nu går hun til bedækning hos Rävdansens nye avlshingst Mustajeeb“.

“Den sidste avlshoppe vi venter føl ud af i år er Odd Molly, som er bedækket ved Hurricane Red. Hun fik et hingstføl efter Swipe i fjor og har nu en 2-årig hoppe efter den tyske Derbyvinder Nutan, men skal ikke genbedækkes i denne sæson”, afslutter Staffan Lidbeck.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen