fbpx

Ingen dansk succes i Newmarket

Hverken Dano-Mast eller Porsa System formåede lørdag eftermiddag at gøre sig gældende mod den internationale elite på Newmarkets Champions Day.


Porsa System var godt med fra start i det 3200 meter lange Jockey Club Cup (Gr.3), men i sidste ende kunne den danskfødte hingst ikke stå mål med de stærke konkurrenter og hesten var distanceret over målstregen.

På trods af sidstepladsen i det seks heste store felt opnåede Porsa System en pengepræmie på 600 pund.

Skandinaviens bedste galophest Dano-Mast fik aldrig en mulighed for at få med udfaldet at gøre i Emirates Airline Champion Stakes (Gr.1), ifølge de første bulletiner fra Newmarket på grund af et meget hurtigt græsunderlag som aldrig har været hingstens livret.

Allerede efter godt 600 meter begyndte Dano-Mast at slå med halen som tegn på at han ikke var godt tilpas, og jockey Jamie Spencer måtte meget tidligt bede hesten om at yde sit bedste for bare at følge med de øvrige.

På de sidste 400 meter var Dano-Mast dog velgående og opnåede til slut en 10. plads ud af de i alt 13 deltagere.

Sejren gik til Michael Jarvis-trænede Rakti, der leverede en stor overraskelse, og hverken den irske Derby-vinder Alamshar eller forrige års Champion Stakes-vinder Nayef fik med udfaldet at gøre – sikkert af de samme grunde som Dano-Masts skuffende præstation.


Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top