fbpx

Hovman træner i bjergene – når han Pramms Memorial i år?

Der er ingen tvivl om at Stall Gammel Dansks nu 7-årige Hovman hører til blandt Skandinaviens absolut ypperste milere – især når det gælder dirt track.


Den danskopdrættede Kateb-søn har foruden en række storløbssejre på græs også en utrolig stærk statistik på både Täbys og Jägersros sand, men paradoksalt nok mangler den fukse vallak at vinde dirt-løbet over dem alle – Pramms Memorial (L) på Jägersro. Et løb der med en rund million svenske kroner i samlet præmiesum og løbes over 1730 meter på hestens favoritunderlag simpelthen skriger på ham.

Der er nu også en god grund til at Hovman aldrig har vundet Pramms – for han på trods af sin efterhånden høje alder aldrig været til start!

“Pramms er selvfølgelig lige et løb for Hovman, men på trods af dette har han altid været uheldig omkring optakten til løbet. Vi sprang det selv over da han var ny i stalden som 4-årig, idet vi følte det lå for tæt på Dansk Breeders’ Cup. Som 5-årig blev han skadet i sit optaktsløb på Øvrevoll, og i fjor fik han skadet sig selv i boksen i minutterne inden jeg skulle sadle ham til sæsondebuten.

Vi har simpelthen været så uheldige med ham hvert eneste forår, men har alligevel kunne glæde os over at han er vendt så stærkt tilbage om sommeren og efteråret”, fortæller Hovmans træner Cathrine Erichsen. Der er i skrivende stund hele fire måneder til Pramms Memorial rides på Jägersro, og Hovman er kommet godt igennem vinteren at have sluttet sæsonen 2005 af med en overlegen sejr i Songline Classic (L) på Täby i midten af oktober.

“Efter sejren i Songline Classic fik vi faktisk en invitation til Dubai, men klimaet og den lange rejse er ikke noget der ville passe ham specielt godt, så vi valgte at blive hjemme”, fortsætter Cathrine Erichsen, der i stedet har valgt en anden træningsmetode med Hovman og seks af staldens øvrige heste. “Jeg har fået syv bokse til rådighed i de norske fjelde, hvilket betyder at jeg kan træne bl.a. Hovman i den tynde bjergluft.

Det har vist sig at give gode resultater flere andre steder i verden”, slutter den norske træner. Hovman har i karrierens hidtil 38 starter vundet 15 gange, og hele 31 gange har han været blandt de tre første gennem mål. Hestens samlede præmiesum nærmer sig 2,5 millioner kroner og han sluttede 2005 med 93 i generalhandicap.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top