fbpx

GalopSports præsentation af de nominerede 3-årige til Hestesportens Galla

Turen er kommet til en præsentation af de fire nominerede i kategorien Årets 3-årige Hest til Hestesportens Galla den 10. februar på Hermans Tivoli Friheden i Aarhus.


ANGEL FIELD (IRE)
Brun hoppe født 3. marts 2020
Harry Angel – Gracefield / Storm Cat
Ejer: L.T. Racing & Slangerupgaard
Opdrætter: Godolphin
Træner: Bent Olsen, Klampenborg
Handicap: 84
Præmier i 2023: 452.968 DKK
Største sejr i 2023: Svenskt 1000 Guineas, Bro Park

Angel Field og Elione Chaves vinder Svenskt 1000 Guineas. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Angel Field er opdrættet af Godolphin og blev købt for 10,500 euro af L.T. Racing og Slangerupgaard på Goffs Autumn Yearling Sale i 2021.

Hun er ud af den vindende Storm Cat-datter Gracefield, som er mor til fire øvrige vindere, heriblandt den Listed-placerede Bernardini-datter Galles. Gracefield er selv ud af Gruppe-3-vinderen og Irish 1000 Guineas-3’eren Illustrious Miss og halvsøster til Cherry Hinton Stakes (Gr.2)-vinderen Gamilati.

Angel Field fik først sin væddeløbsdebut som 3-årig på Klampenborgs premieredag den 15. april, hvor hun vandt let med fem længder foran staldveninden Match Me.

Blot tre uger senere var hun til start i Mowerinaløb (Dansk 1000 Guineas) og nåede med en strålende afslutning andenpladsen bag Bad Investment.

Med den fornødne rutine i bagagen havde Angel Field siden ingen problemer med at besejre Got A Lot og den senere dobbelte klassiske vinder Thunder Sea i Svenskt 1000 Guineas på Bro Park, og hun lignede på dette tidspunkt en hoppe der skulle sætte sig tungt på den klassiske scene i Skandinavien.

Starten i Svenskt 1000 Guineas blev dog den sidste i karrieren for Angel Field, som pådrog sig en skade og aldrig vendte tilbage til væddeløbsbanerne.

I videoen herunder kan du gense Angel Field vinde Svenskt 1000 Guineas på Bro Park:


KING FERDINAND (DEN)
Brun vallak født 9. marts 2020
Elusive City – Aladdin’s Angel / Kendargent
Ejer: Mme Fernande
Opdrætter: Stutteri Hjortebo
Træner: Lea Olsen, Aarhus
Handicap: 84
Præmier i 2023: 358.358 DKK
Største sejr i 2023: Jyllandsløbet, Aarhus

King Ferdinand og Oliver Wilson vinder Jyllandsløbet foran Silverflame og Lucien. Foto: Ole Hindby.

King Ferdinand er en moderlivsimport opdrættet på Stutteri Hjortebo, og han blev købt privat af Karin Salling inden Scandinavian Open Yearling Sale i 2021. Han er andet afkom ud af franskopdrættede Aladdin’s Angel, som igen er ud af Prix de Sandringham (Gr.2)-vinderen All Is Vanity.

King Ferdinand havde rigeligt at leve op til i sin klassiske sæson, efter han som 2-årig havde vundet sine tre første starter – heriblandt både Goffs Futurity Stakes og Dansk Kriterium.

2023 blev også indledt med en sejr over 1600 meter på Klampenborg i april, hvorefter han blev tredje i Dansk 2000 Guineas bag Bud og Lucien.

Herefter gjaldt det Jyllandsløbet på hjemmebanen i Aarhus, hvor King Ferdinand for første gang skulle testes over længere distance end 1600 meter. Den opgave blev løst til perfektion med en længdes sejr foran Silverflame og Lucien, hvilket udløste en førstepræmie på 170.000 kroner.

Efter Jyllandsløbet satte Lea Olsen igen King Ferdinand ned i distance, og i næste start blev det til sejr i Larch Ærespræmie foran Mowerina-vinderen Alakay, inden han i sin første start over 1200 meter siden 2-årssæsonen kunne tage sæsonens mest overlegne sejr i Carl Ras 3-års Sprint i september.

Hér vandt han med syv længders afstand til Misszou og de klassiske vindere Bad Investment og Nuevo Estrella.

King Ferdinand blev i årets sidste start forsøgt på Jägersros dirt track i Rosengårdlöpning, hvor han tog den sidste pengepræmie.

Årets facit blev fire sejre og en klassisk tredjeplads i seks starter.

I videoen herunder kan du gense King Ferdinand vinde Jyllandsløbet i Aarhus:


LUCIEN (DEN)
Brun vallak født 30. april 2020
Hurricane Red – Lumineuse / Academy Award
Ejer: Carlsen, Vedel, Fielden, Fortunen, vi6org
Opdrætter: Healthy Horse Stud
Træner: Bettina Andersen, Klampenborg
Handicap: 81
Præmier i 2023: 416.934 DKK
Største resultat i 2023: 3. plads i The Macallan Dansk Derby, Klampenborg

Lucien vinder foran Miss Lilibeth i 3-årsdebuten på Klampenborg. Foto: Burt Seeger.

Lucien er opdrættet hos Sandie og Kasper Bregnager Kjær på Healthy Horse Stud og tilhører første årgang efter den flerdobbelte Gruppe-3-vinder Hurricane Red. Han er tredje afkom ud af Pompøs Cup-vinderen Lumineuse og fra samme moderlinje som den tredobbelte Fawzia-vinder og Listed-placerede Lumen og Derby-3’eren Lea.

Lucien blev som åring købt tilbage for 90.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale, men efterfølgende blev han solgt til sin vidtrækkende ejerkreds og gik i træning hos Bettina Andersen på Klampenborg.

3-årsssæsonen blev indledt direkte med sejr den 29. april, og i starten efter sluttede han på andenpladsen i Falkonertjenesten Dansk 2000 Guineas, slået med en halv længde af Bud, men en god længde foran King Ferdinand.

Efter en syvendeplads bag Slava Ukraini i Jockeyklubbens 2000 Guineas på Bro Park, fulgte Lucien op med fire tredjepladser på stribe.

Først i Jyllandsløbet bag King Ferdinand, dernæst i The Macallan Dansk Derby bag Slava Ukraini, så i Jockeyklubbens Grand Prix bag Little Arabella, og endelig i Breeders’ Prize Classic bag Slava Ukraini.

Årets sidste start bød på endnu en klassisk placering som anden til Ray’s Moon i Dansk St. Leger hjemme på Klampenborg.

Lucien var sine otte starter som 3-årig blot udenfor præmierækken en enkelt gang, og han opnåede sine fem storløbsplaceringer på fire forskellige baner fordelt over hele Skandinavien.

I videoen herunder kan du gense Luciens andenplads i Dansk 2000 Guineas på Klampenborg:


SLAVA UKRAINI (DEN)
Brun hingst født 28. marts 2020
Moohaajim – Rayna / Songline
Ejer: Stald Handshake
Opdrætter: Lars Chr. Nielsen
Træner: Niels Petersen, Øvrevoll
Handicap: 89
Præmier i 2023: 1.784.374 DKK
Største sejr i 2023: The Macallan Dansk Derby, Klampenborg

Slava Ukraini og Carlos Lopez på vej mod en overlegen Derbysejr foran staldkammeraten Cotton Eye Joe. Foto: Burt Seeger.

Slava Ukraini er opdrættet af fynske Lars Chr. Nielsen, som også opdrættede hingstens mor, Sceptre Stakes-vinderen Rayna. Han hører til den første skandinaviskopdrættede årgang efter Mill Reef Stakes (Gr.3)-vinderen Moohaajim.

Under navnet Quetzal gik Slava Ukraini usolgt for 45.000 kroner gennem ringen på Scandinavian Open Yearling Sale i 2021, men han blev siden købt af Morten Buskop og endte i en nyoprettet ejerkonstellation med navnet Stald Handshake.

Slava Ukraini indledte allerede sin 3-årssæson den 27. januar på Meydan, hvor han sluttede femte i Listed-opgøret Jumeirah Classic bag Godolphins Naval Crown. Endnu bedre gik det i starten efter i Jumeirah Derby over 2000 meter som fjerde bag Sharar.

I sin sidste start på Meydan blev Slava Ukraini forsøgt på dirt i Super Saturdays Al Bastakiya (L), hvor han dog ikke tacklede underlaget og sluttede næstsidst. Det skulle også blive det sidste nederlag den danskopdrættede hingst kom til at lide i 2023.

Efter hjemkomsten til Norge tog Slava Ukraini nemlig fem storløbssejre på stribe.

Han lagde ud i Jockeyklubbens 2000 Guineas på Bro Park i juni, efterfulgt af Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer på Øvrevoll i juli, The Macallan Dansk Derby i august, Breeders’ Trophy Classic på Bro Park i september og endelig Breeders’ Prize Classic på Øvrevoll i oktober.

Fem sejre der sammenlagt blev vundet med 17 længder til konkurrenterne.

I videoen herunder kan du gense Slava Ukraini vinde The Macallan Dansk Derby på Klampenborg:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top