fbpx

Eyeq er i fol ved Oratorio

ABM Racings superhoppe Eyeq er i fol ved Danehill-sønnen Oratorio, vinderen af både Grand Criterium (Gr.1), Eclipse Stakes (Gr.1) og Irish Champion Stakes (Gr.1).


Cadeaux Genereux-datteren Eyeq havde selv en flot løbskarriere hos træner Søren Jensen, for hvem hun vandt både Fährhofer Stutenpreis (Gr.3) i Hamborg og Bloomers’ Vase (L) på Täby, men efter en både sygdoms- og skadesplaget sæson i fjor besluttede ABM Racing at indstille hendes karriere og sende hende til det irske Coolmore Stud og førstegangshingsten Oratorio.

“Hun blev bedækket på Coolmore og har nu en lille måned senere bestået tredje scanning, så vi kan med 100% sikkerhed konstatere at hun er i fol”, fortæller en glad Bernt Dahl. Eyeq er nu blevet flyttet til nabostutteriet Iverk House Stud, hvor hun skal forblive på ubestemt tid. “Eyeq skal blive i Irland til hun har folet. Derefter er planerne uklare, men med en Gruppe-3-vindende hoppe bedækket ved en tre-dobbelt Gruppe-1-vindende Danehill-søn kan hendes første afkom forhåbentlig få lidt opmærksomhed i udlandet”, slutter Bernt Dahl.

Eyeq vil også tiltrække sig opmærksomhed som søster til franskfødte Sauvage, der er Grade-2-vinder på Belmont Park i New York. Derudover er hendes mormor Sans Condition halvsøster til hoppen Suprina, der selv har produceret den dobbelte Gruppe-1-vinder L’Emigrant, Gruppe-2-vinderen Salpinx og den i Skandinavien velkendte Pokalløbsvinder og avlshingst Theatrician.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top