fbpx

Dødsfald. Hans Erik Westerberg – en sand gentleman

Hans Erik Westerberg har forladt os – en sand og ægte gentleman. Hans Erik har været involveret i alle sportens aspekter – og også i vores vigtige samarbejdsorganer med trav- og galopsporten i hele Skandinavien.


Clarion King med Serge Vache på ryggen. Ejer Hans Erik Westerberg til venstre og træner Franz Nutz til højre.
Hans Erik Westerberg med publikumsfavoritten Clarion King og den nære ven Franz Nutz ved siden.

Hans Erik nåede næsten alt, i sit trods alt, 83 årige lange liv.

Af officielle poster var den første, og dengang vigtigste, som formand for Klampenborg Galopbane, at sikre både overlevelse og videreudvikling i i 1980’erne, for derefter igen som formand, men nu for F.t.d.Æ.H.F (nu Dansk Galop), at sikre galopsporten for fremtiden i 1990’erne.

Hans Erik var selv aktiv som rytter i morgentræning, hvilket naturligvis medførte ejerskab af flere heste.

Mest kendt var Clarion King, som “vandt” Dansk Derby, for dog til manges overraskelse at miste løbet i Appeldomstolen til Russian.

Samarbejdet med Franz Nutz er også kendt som legendarisk.

Senere blev Hans Erik bedt om at sidde med som dommer i Appeldomstolen, med stor ekspertise og retfærdighed. Man gik aldrig forgæves til Hans Erik, hverken for hjælp eller for vurdering, eller en faglig god kommentar.

I hele det komplicerede aftalekompleks med Svensk Trav og ATG var Hans Erik en uvurderlig forhandler i den aftale, som i 2018 skabte fundamentet for den aftale som fra 2022 er vores platform for det tætte økonomiske samarbejde mellem Dansk Trav, Dansk Galop, Svensk Trav og ATG.

Alt som nu også er udmøntet i etableringen af vort fælles selskab, Dansk Hestevæddeløb Aps, hvor Hans Erik var udpeget af Dansk Galop til bestyrelsen.

At være gift med svenske Marianne, og hendes store støtte, har givetvis også skabt en fin tillid til vore svenske kolleger.

Al den respekt, der stod om Hans Erik blev altid indfriet, når han med kyndig og retfærdig hånd styrede Dansk Galops generalforsamlinger som dirigent.


Ægteparret Arslev og træner Hanne Bechmann får overrakt ærespræmie af Hans Erik Westerberg efter Franz Nutz Memorial. Foto: Burt Seeger.
Hans Erik Westerberg ses herover ved overrækkelse af ærespræmie efter Franz Nutz Memorial på Klampenborg i 2018. Foto: Burt Seeger.

For Hans Erik var galoppen en passion i over fem årtier, og hans store viden – og fremragende hukommelse, blev bakket op af RacingUK, EBN, SkySports og alle de digitale platforme, som man kan tænke på, og som han generøst delte med alle.

Disse erfaringer og den viden gjorde det også oplagt, at Hans Erik var med-forfatter til bogen 150 år med Fuldblod, Fest og Farver, som så let læseligt skildrede galopsporten i Danmark siden stiftelsen af Ædle Hesteavl i 1859 (efter en lille afstikker til galop på Fælleden i 1770).

Rent arbejdsmæssigt havde Hans Erik mange aktiviteter. Agenturet for Clarion var én af dem, nemlig bilradio, stereo etc.

En anden aktivitet var Elfa, hvor der også var heste-tilknytning, Elfa Falcon.

Det var vel en dejlig oplevelse for Hans Erik for nylig, da han med sin delehest Steinway vandt et godt løb på Stockholms Gärdet den 6. juni i år.

Både Steinway og Clarion King giver minder om den altid gode musik, som man fik fra Hans Erik.

Det var meget, meget velbegrundet, at Hans Erik blev gjort til æresmedlem af Dansk Galop i 2019.

Æret være Hans Eriks minde.

Af Nick Elsass
Fmd. Dansk Galop

Nick Elsass

Nick Elsass

Seneste artikler

Scroll til toppen