fbpx

York Stutteri: Første føl ud af Breeders’-vinderen Ramone

Hun havde termin den 22. januar og skulle således have folet for mere end tre uger siden, men natten til lørdag nedkom Breeders’ Trophy Juvenile-vinderen Ramone endelig med sit første føl.


Ramone med sit hingstføl efter Juniper Tree. Foto: York Stutteri.

“En smuk og kvik hingst efter Juniper Tree”, fortæller Alexander Elsass, som også endelig kunne varetage årets første foling sammen med sit hold på York Stutteri.

Eishin Dunkirk-datteren Ramone er halvsøster til prominente navne som Derby- og Listed-vinderen Iron Butterfly (Swipe), Erik O Steens Memorial-vinderen Careless Whisper (Barocci) og storløbsplacerede Queens (Philomatheia) – og hun er med sit handicap på 89 stadigvæk den højest ratede i søskendeflokken, idet Iron Butterfly hidtil som bedst har vist 88.

Ramone blev i efteråret 2021 købt ud af Niels Petersens træning af York Stutteri og Joca Stable, som begge er en del af ejerkredsen bag Juniper Tree (Galileo), og det er på forhånd bestemt, at hoppen igen besøger samme avlshingst i 2023.

Ramone kunne allerede efter sin 2-årssæson kalde sig millionøse, og i alt vandt otte gange med mere end to millioner norske kroner på præmiekontoen.

Ramone og Per-Anders Gråberg vinder SM för 2-åriga Hästar. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Ramone og Per-Anders Gråberg vinder SM för 2-åriga Hästar. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Som 2-årig vandt hun ikke mindre end fire storløbssejre på stribe i form af Eckbo Legats Vandrepokal, Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer, SM for 2-årige og Breeders’ Trophy Juvenile. Desuden var hun anden i Jockeyklubbens Magic Million.

Det lykkedes ikke Ramone at vinde som 3-årig, men hun opnåede alligevel en indtjening tæt på 300.000 norske kroner gennem adskillige placeringer, inklusiv andenpladsen i Breeders’ Prize Sprint.

I 2020 vandt Ramone tre gange, og i sin sidste sæson som væddeløber vandt hun på Bro Park og var anden bag en anden af York Stutteris nyerhvervede avlshopper, Victoria Placa, i Lanwades Stud Stakes (L).


Herunder kan Ramones sejr i Breeders’ Trophy Juvenile genopleves:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top