fbpx

Føltid: Pastorius-datter ud af millionøsen Marieappel

Allerede den 6. januar kom årets første føl i Skandinavien til verden, da den svenske Derby Trial-vinder Marieappel folede en hoppe efter den tyske Derbyvinder Pastorius. “Hun folede 10 dage for tidligt og det blev ikke uden efterfølgende komplikationer, men nu er mor og datter hjemme igen”, fortæller Ann-Carin Svedberg.


Marieappel med sit hoppeføl fra 6. januar efter Pastorius (Soldier Hollow). Foto: Ann-Carin Svedberg.

6-årige Marieappel (Appel Au Maitre), der her folede for første gang i sit liv, var sammen med sit føl indlagt på Evidensia Helsingborg i fem dage.

Nu har både Marie Curie, som Ann-Carin og familien kalder føllet, og Marieappel det heldigvis rigtig godt.

Marieappel startede 16 gange som 2-, 3- og 4-årig i Lennart J:r Reuterskiölds regi, og det blev til en enkelt sejr – i Svenskt Derby Trial foran staldkammeraterne Sel Sea (Sea The Moon) og Tille In Action (Pastorius).

I det slagne felt fandtes ret prominente navne som Grey Flash (The Factor), Seneschal (Appel Au Maitre), Jet Action (Camelot) og Havana Red (Havana Gold), og Marieappel steg efter sejren fra 78 til 83 i handicap.

Hun blev dog sidenhen endnu bedre, også selv om han ikke tog flere sejre, og som bedst var hun oppe i et handicap på 85. Foruden sejren i Svenskt Derby Trial blev det til syv andenpladser, og indtjeningen nåede forbi 1,1 millioner svenske kronor.

Marieappel besejrer herover staldkammeraten Sel Sea i Svenskt Derby Trial. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Marieappel er helsøster til den tredobbelte vinder Running Rolf, der også har nået et handicap på 85, og hun er også halvsøster til Listed-vinderen Plantstepsdream (Planteur), som indtil videre har vundet ni gange med en indtjening på over 1,9 millioner og et handicap på 93.

Marieappel har tilmed relationer til den tidligere 2-årsstjerne Irish Trilogy (Gregorian) og dennes halvbror Acapello (Cappella Sansevero), idet hendes mormor Mirandola’s Dream (Dalakhani) er halvsøster til de to førnævnte hestes mor, Maya De La Luz (Selkirk).

Pastorius (Soldier Hollow), der blandt andet vandt Deutsches Derby (Gr.1) i 2012, står opstaldet til en bedækningstakst på 7,000 euro på Hara de la Hetraie i Frankrig, og hans hidtil bedste afkom er Beverly D. Stakes (G1)-vinderen Dalika.

Han er også far til tre Gruppe-3-vindere, hvoraf den ene er Derby- og Scandinavian Open (Gr.3)-vinderen Master Bloom. Desuden er han far til Breeders’ Prize Classic-vinderen Tille In Action.

Den tredobbelte Gruppe-1-vinder Pastorius. Foto: Gestït Fährhof.
Den tredobbelte Gruppe-1-vinder Pastorius. Foto: Gestït Fährhof.
Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top