fbpx

Stort politisk gennembrud for hestesporten

Efter mange og lange forhandlinger er det nu lykkedes Dansk Hestevæddeløb ved formand Peter Rolin og direktør Henrik Friis, at overbevise politikerne på Christiansborg om nødvendigheden af en ny struktur omkring hestespillet.


Christiansborg. Nu overtager Skatteministeriet fra Kulturministeriet.
Christiansborg. Nu overtager Skatteministeriet fra Kulturministeriet.

Liberalisering

Efter et regeringsmøde er det besluttet, at lade skatteministeren indlede udarbejdelsen af et lovforslag om  en ny finansieringsmodel for hestesporten i Danmark.

Udgangspunktet bliver en liberalisering af hestespillet, som hidtil har været monopolbeskyttet i Danske Spil, dog med fortsat støtte i en årrække gennem udlodninger fra Kulturministeriets midler, som vedtaget i loven fra 2015 (L.23).

Et vigtigt element er, at hestesportens sagsbehandling nu overgår fra Kulturministeriet til Skatteministeriet.

“Det er yderst glædeligt, at sagen nu bringes videre efter en lang og hård proces. Dette er et positivt signal fra regeringen, og giver os tro på fremtiden”, udtaler formanden for Dansk Hestevæddeløb, Peter Rolin.


Dansk Hestevæddeløbs formand, Peter Rolin.
Dansk Hestevæddeløbs formand, Peter Rolin.

Lysere tid med større indflydelse

“Vi ser frem til at skulle til møder for at drøfte rammerne. Vi kan fornemme, at signalerne giver udviklingsmuligheder for hestevæddeløbssporten. Vi står nu med et langt mere konstruktivt udgangspunkt, og vi ser frem imod en udviklende proces, som tjener både hestevæddeløbssporten og staten”, fortsætter Rolin.

Ved en liberalisering kan andre spilleselskaber således ansøge om licens til at modtage spil på danske hestevæddeløb imod betaling af en afgift til både staten og hestesporten.

Dansk Hestevæddeløb har igennem det seneste års tid arbejdet med flere modeller for et fremtidigt spilleselskab – både i en monopol- og en liberaliseret markedssituation. Det er foregået i tæt samarbejde med de nordiske kollegaer i ATG (Sverige) og Rikstoto (Norge).

Nu dages det endelig og dansk hestesport kan se frem til en lysere tid med større indflydelse på sin egen indtægtsskabelse.


Forhandlingerne påbegyndes i den allernærmeste fremtid, og direktør for Dansk Hestevæddeløb, Henrik Friis, ser også frem imod processen.

“Et liberaliseret marked er absolut en løsning, vi kan acceptere, og nu handler det om at skabe rammerne, så både sporten og andre aktører får gode muligheder på markedet for hestevæddeløb. Den model vi arbejder på, er en liberaliseret model, hvor vi forsat modtager midler til fastholdelse af sportens kultur og struktur i længere periode fremover, samtidig med at vi tjener penge på hestespillet”.

“Vi har selvfølgelig en klar plan for vores ønsker, men vil ikke løfte sløret for denne for nuværende. Vi har dog allerede mødtes med centrale aktører, og vi tror meget på en god og hurtig løsning”, afrunder Henrik Friis.

Picture of Hans Erik Westerberg

Hans Erik Westerberg

Fokus: Internationalt / Avl & Auktioner. Født 1940 i København. Tidligere eksportmedarbejder i Rex Rotary, ansat i elektronikvirksomhed i Stockholm og selvstændig med virksomhed i elektronikbranchen i Danmark og Polen indtil 2010. Bestyrelsesmedlem i Klampenborg Galopselskab i 20 år samt formand. Sidenhen formand for Dansk Galop og nuværende bestyrelsesmedlem i Dansk Hestevæddeløb. Hestejer og opdrætter. Har bl.a. ejet Clarion King og er p.t. medejer af Stradivarius. Medforfatter af jubilæumsbogen “150 år med fest, farver og fuldblod”, skrevet i samarbejde med Per Bustrup.

Seneste artikler

Scroll to Top