fbpx

Føltid: Aperola er blevet mor for første gang

Appel Au Maitre-datteren Aperola, der som 2-årig vandt Future Stars på Bro Park og Produce Stakes på Klampenborg, nedkom den 28. marts med sit første afkom. “En hoppe efter Go Go Gadget”, fortæller Jane Grove, som har Aperola opstaldet for ejeren Asbjørn Sørensen.


Hoppeføllet fra 28. marts efter Go Go Gadget ud af Aperola. Foto: Jane Grove.

Aperola havde en fantastisk løbskarriere, hvor hun formåede at vinde i samtlige sæsoner fra hun var to til seks år gammel.

Efter 2-årssæsonen, hvor hun foruden sine to storløbssejre også var anden bag Irish Trilogy (Gregorian) i Dansk Galops Auktionsløb, vandt hun som 3-årig Petit Prix og var placeret i Dansk Oaks, Breeders’ Prize Sprint og Breeders’ Trophy Classic.

Som ældre vandt hun bl.a. Aalborg Champion Stakes og var anden i Fawzia Stakes, tredje i Dansk Breeders’ Cup og fjerde i Margareta Wettermarks Minneslöpning.

Karrieren bød sammenlagt på otte sejre og 969.950 danske kroner på præmiekontoen, samt et tophandicap på 84.

Aperola og Oliver Wilson vinder Future Stars. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Aperola vandt 2-årsløbet Future Stars på Bro Park i 2018. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Og Aperola var ikke blot en rigtig god løbshoppe. Afstamningsmæssigt er hun også super-kommerciel som helsøster til den tredobbelte millionær Good Fortune.

Good Fortune og Aperola er ud af Stutteri Outbacks Siyouni-datter Eko Palace Bay, der selv er halvsøster til de klassiske vindere Steinway og Brunello. Både Good Fortune, Aperola, Steinway og Brunello er efter Appel Au Maitre (Starborough).

Aperola er blandt 16 veltrukne avlshopper, som i fjor besøgte den norske Derbyvinder Go Go Gadget (Areion) på Stutteri Thorskovgaard.

Pudsigt nok vandt Aperola sin bedækning ved Go Go Gadget i 2022-udgaven af Valpréløb på Jydsk Væddeløbsbane, hvor Stutteri Thorskovgaard udsatte en bedækning ved hingsten til løbets vindende hoppe.

Aperola sluttede på andenpladsen i opgøret, men da vinderen Go Go Dancer var ejet af løbssponsoren og i øvrigt selv var efter Go Go Gadget, overdrog Thorskovgaard præmien til Asbjørn Sørensen.

Dét kan der meget vel blive en kommende storløbsvinder ud af.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top