fbpx

Arqana Vente d’Elevage: Svensk handel til €175,000

De opsigtsvækkende internationale handler af skandinaviske interesser fortsatte lørdag på førstedagen af Arqanas Vente d’Elevage, da Morten Buskop for 175,000 euro sikrede sig den 4-årige Siyouni-datter Sea Watch på vegne af svenske Christian Elmehagen.


4-årige Sea Watch blev købt for 175,000 euro af Morten Buskop Bloodstock på vegne af svenske Christian Elmehagen. Foto: Morten Buskop.

Sea Watch har vundet tre løb og været tredje i årets udgave af Listed-opgøret Prix Luth Enchantee på Clairefontaine.

Hun har som bedst haft et omregnet skandinavisk handicap på 89 og blev solgt ud af træning fra Haras d’Ellon.

Sea Watch, der havde lot 159, er efter én af verdens førende avlshingste, Aga Khans Siyouni (Pivotal), og ud af Oasis Dream-datteren Zynah, der er mor til en enkelt yderligere vinder i Frankrig.

Mormoderen Vincennes (King’s Best) var Gruppe-3-vinder i Tyskland og hun er halvsøster til Lockinge Stakes (Gr.1)-vinderen og avlshingsten Cape Cross (Green Desert), mens tredjemoderen Park Appeal både vandt Cheveley Park Stakes (Gr.1) og Moyglare Stud Stakes (Gr.1).


Sea Watch. Foto: Morten Buskop.

Park Appeal er foruden Cape Cross og Vincennes også mor til Listed-vinderne Phoenix Park og Great Britain, samt mormor til avlshingstene Diktat og Iffraaj.

Sea Watch bliver i første omgang i Frankrig og går til Anna Sundström her i Normandiet, men det kan ikke udelukkes at hun kommer til Skandinavien senere hen. Det må tiden vise”, fortæller Morten Buskop fra Arqana, hvor der endnu resterer tre dage af auktionen.


Lot Of Joy (Camelot) kostede 165,000 euro i ringen på Arqana.

Tidligere på lørdagen blev Stall Perlens svenske St. Leger-vinder Lot Of Joy (Camelot) solgt for 165,000 euro til agenten John Daniel Moore.

“J.D. Moore agerede på vegne af den irske træner Willie Mullins, én af de allerstørste indenfor forhindringssporten, og jeg tror det er meningen, at Lot Of Joy på sigt skal springes ind, men at hun indtil da skal holdes på flad bane”, vurderer Morten Buskop.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top