fbpx

Berner Olsen: Hoppeføl ud af millionøsen Golden Memory

10-årige Golden Memory, der indløb mere end 2,3 millioner kroner og bl.a. vandt Margareta Wettermarks Minneslöpning (L) samt fire udgaver af Breeders’-serien, nedkom torsdag med karrierens tredje føl hos sin opdrætter Berner Olsen.


Hoppeføl v. Kahyl - Golden Memory (Dexterity). Foto: Berner Olsen.
Hoppeføl v. Kahyl – Golden Memory (Dexterity). Foto: Berner Olsen.

Det blev et hoppeføl efter Galileo-sønnen Kahyl, og dermed en helsøster til den hoppeåring, som Niels Petersen i fjor købte for 75.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale.

Golden Memory (Dexterity) vandt otte af sine karrierestarter mellem 2- og 4-årssæsonen, og efter at have vundet Breeders’ Trophy Juvenile på Täby i sin første sæson, fortsatte hun med at dominere de skandinaviske Breeders’-opgør som 3-årig, hvor hun både slog til i Breeders’ Trophy Mile og Breeders’ Trophy Classic på Täby, samt i Breeders’ Prize Classic hjemme på Øvrevoll.

Golden Memory. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Golden Memory på vej til start i Dansk Derby 2011. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Også på Jägersro var hun forrygende som vinder af Margareta Wettermarks Minneslöpning (L), og det var rent faktisk kun på Klampenborg, at hun aldrig rigtigt fandt sig til rette og derfor “måtte nøjes” med fjerdepladser i Dansk Galops Auktionsløb, Mowerinaløb og Dansk Breeders’ Cup.

Golden Memory er selv ud af Mowerina- og dobbelt-Golden Mile (L)-vinderen Golden Line (Gabitat), som netop var helt fantastisk på Klampenborg for sin træner Gert Jensen. Golden Line er ligesom Golden Memory opdrættet af Berner Olsen, som fortsat sørger for at videreføre den traditionsrige moderlinje.

Golden Memorys ældste afkom er 3-årige Miss Five Stars (Sir Percy), som fortsat er ustartet i Bent Olsens regi på Klampenborg.

Kahyl (Galileo - Song To Remember v. Storm Cat). Foto: Berner Olsen.
Kahyl (Galileo – Song To Remember v. Storm Cat). Foto: Berner Olsen.

Kahyl, der indledte sin avlskarriere hos Berner Olsen i 2015, får sin første årgang på banerne i løbet af 2018. Han er halvbror til Champion 2-årshoppen The Mindfulangel og Grade-1-vinderen Magnificent Song, og som søn af Galileo ud af en Storm Cat-datter, er han skabt over det samme kryds som Coolmores dobbelte Guineas-vinder og nuværende avlshingst, Churchill.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top