fbpx

“Painted Thoroughbred” bedækkes ved Juniper Tree

For første gang i historien, skal en såkaldt “Painted Thoroughbred” bedækkes af en dansk hingst i fuldblodsavlen. “Vi har fået den 5-årige hoppe Alcudia ned fra Norge, og hun skal bedækkes ved Juniper Tree”, fortæller Alexander Elsass til GalopSport.


Alcudia (I Was Framed - Artzola v. Alzao). Foto: York Stutteri.
Alcudia (I Was Framed – Artzola v. Alzao). Foto: York Stutteri.

Alcudia er efter avlshingsten I Was Framed, hvorfra hun har sin særprægede lød.

Hun er helsøster til den populære væddeløber Silvery Moon, der i Mario Hofers træning bl.a. var anden i et Listed-opgør som 2-årig, og nu netop har indledt sin egen avlskarriere.

“Alcudia viste tidligt masser af fart og talent, men nåede kun at starte tre gange på grund af en skade. Det var synd, at hun måtte afslutte løbskarrieren så tidligt”, fortæller norske Lisette Olai-Olssen, der er medejer af Alcudia i syndikatet Stall Yatzy.

Samme ejerkreds står i øvrigt også bag en anden “Painted Thoroughbred” i Norge i form af Nordlys, der ligesom Alcudia er efter I Was Framed. Begge heste er opdrættet af norske Mette Campbell-Andenæs i England.

“Der er kun registeret 15 “Painted Thoroughbreds” i Europa, så det er spændende, at Juniper Tree får mulighed for at bedække en af hopperne”, afslutter Alexander Elsass, som allerede nu har budt Alcudia velkommen på York Stutteri.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top