fbpx

”Min opgave er, at gøre det maksimale for galopsporten i Sverige”

Onsdag rettede træner Marc Scott kritik mod, at Dansk 2000 Guineas og Jockeyklubbens 2000 Guineas rides med kun seks dages mellemrum. ”Der er flere faktorer bag vores beslutning”, fortæller Svensk Galopps direktør, Fredrik Reuterskiöld, nu til GalopSport.


Fredrik Reuterskiöld. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Fredrik Reuterskiöld. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Reuterskiöld står selv bag ændringen af datoen for det svenske 2000 Guineas, og det klassiske løb skal i stedet for 28. maj nu rides den 18. juni.

”Vi er i færd med at omlægge banen på Bro Park, og vi ligger lidt efter tidsplanen. Græsbanen skal være i perfekt stand til så stort et løb, og det tvivler jeg på, at den vil være, hvis vi rider løbet tidligere”, siger Fredrik.

”Trænerne skal desuden have maksimale forberedelser, og det havde de lokale trænere på Bro Park ikke haft ud fra den først anlagte dato”.

Reuterskiölds udmelding vurderes af Dansk Galop som et kraftigt brud på det fælles skandinaviske samarbejde, og Dansk Galops formand, Nick Elsass, har fremsendt nedenstående kommentar til GalopSport:

Dansk Galop på det kraftigste har protesteret overfor Svensk Galopps daglige ledelse og nye direktør, samt formanden for Svensk Galopps bestyrelse, overfor flytningen af forårets to klassiske løb. Flytningen medfører blandt andet, at man de facto ikke kan løbe i begge svenske og danske klasssikere.
Den egenrådige flytning uden konsultation hos Norsk Jockeyklub og Dansk Galop er ydermere ærgerlig, efter at den årlige Skandinaviske Konference for mindre end tre måneder siden således er blevet underkendt.
Den Skandinaviske Konference er kulminationen på måneders hårdt arbejde af de tre skandinaviske sportsafdelinger, efter hårde forhandlinger mellem alle trav- og galoporganisationerne i Skandinavien og ATG, for at få alle sæsonplaner koordineret og tilpasset.

Vi må håbe, at denne svenske enegang er en engangsforseelse på grund af manglende viden om samarbejdsånden i galopsporten i Skandinavien, og at man i fremtiden konsulterer sine gode kolleger.


Imidlertid slår Fredrik Reuterskiöld fast:

”Min opgave er, at gøre det maksimale for galopsporten i Sverige. Det samme jeg udtaler til dig, har jeg forklaret både Nick Elsass og Peter Knudsen. At Marc Stott fravælger King David til Dansk 2000 Guineas betyder jo bare, at der er nogle andre heste, som får en større chance”.

“Problemet er ikke anderledes i forhold til galopsporten i England og Frankrig. Her afvikler landene også deres klassiske løb ud fra hvad der passer hvert enkelt land bedst – ikke ud fra hvilke synspunkter den anden nation har”.
Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top