fbpx

Skandinaviske tophopper sælges på internationale auktioner

For fem år siden blev den skandinaviske superstjerne Entangle solgt for 120,000 guineas i ringen på Tattersalls i Newmarket, og i løbet af de næste 10 dage skal to af Skandinaviens bedste hopper de senere år ligeledes sælges på store, internationale auktioner.


Hoku vinder under Kevin Stott. Foto: Burt Seeger / US Photo.

På onsdag gælder det i første omgang 6-årige Hoku (Holy Roman Emperor – Scylla Cadeaux v. Cadeaux Genereux).

Hun ejes af Stall Cambre og fremstilles af sin træner Bent Olsen.

“Jeg rejser til Newmarket på mandag og bliver der til hun har været i ringen. Hun er der for at blive solgt, og i sommer afviste vi rent faktisk et ganske reelt bud på hende fra de samme forbindelser som købte Entangle”, siger Olsen til GalopSport.

Hoku blev som 2-årig købt for 55,000 guineas i samme auktionsring i Newmarket, men siden har hun vundet adskillige storløb som bl.a. Lanwades Stud Stakes (L) (to gange), mens hun bl.a. har været tredje i Polar Cup (Gr.3).

“Hun har også vundet bedækninger ved avlhingste opstaldet på Kirsten Rausings Lanwades Stud, men disse er kun gældende, såfremt de benyttes udenfor salgsøjemed. Derfor må vi vente og se hvad der sker i den kommende uge, og bliver Hoku ikke solgt, er det bestemt en oplagt mulighed at sende hende til Lanwades i 2018”, konkluderer Bent Olsen.


Arabda/Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Arabda/Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Den 10. december flyttes det skandinaviske fokus til Arqana i Deauville, hvor Anna Sundströms Coulonces Sales fremstiller 6-årige Arabda (Elnadim – Ghizlaan v. Seeking The Gold) for Stall Arabda Racing – Easy.

Arabda havde en ren fantomsæson i 2016 på de skandinaviske baner, hvor hun vandt fem af sine seks starter – heriblandt Lanwades Stud Stakes (L) på Bro Park.

2017 blev indledt med to starter som uplaceret i Dubai, og siden startede Arabda kun en enkelt gang i Göteborg, hvorefter hun sluttede løbskarrieren.

Arabda er halvsøster til Listed-vinderen Ghaaly (Tamayuz), og hendes mor Ghizlaan er selv ud af Santa Anita Oaks (Gr.1) og Las Virgenes Stakes (Gr.1)-vinderen Golden Ballet og halvsøster til Belmont Stakes (Gr.1)- og Breeders’ Cup Classic (Gr.1)-vinderen Drosselmeyer.


Entangle vandt 20 af sine 33 karrierestarter for KAOK og træner Arnfinn Lund. Hvor meget er hun værd i Newmarket? Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Entangle vandt 20 af sine 33 karrierestarter for KAOK og træner Arnfinn Lund. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Entangle, som altså blev solgt for godt og vel en million danske kroner i 2012, har i øvrigt allerede haft stor succes i den amerikanske avl.

Hendes første afkom, 3-årige Dalarna (K One King), har vundet tre af karrierens første otte starter – heriblandt English Channel Stakes på Belmont Park.


Katalogsider:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top