fbpx

“Nu har jeg for første gang i fem år mere tid til at ride”

Jan-Erik Neuroth, der gik fra populær amatørrytter til lærling og sidenhen er blevet én af Skandinaviens mest succesrige jockeys, fortæller i dette interview med GalopSport hvordan 2017 på mange måder bliver anderledes.


Dardenne/Jan-Erik Neuroth vinder Breeders' Trophy Juvenile. Foto: Svensk Galopp.
Dardenne/Jan-Erik Neuroth vinder Breeders’ Trophy Juvenile. Foto: Svensk Galopp.

Umiddelbart er man jo vant til at se ham i sadlen på løbsdage rundt omkring i Skandinavien.

Men et nærmere indblik i Neuroths kalender viser, at rytterens navn ofte udeblev på “hverdagsløbenes” startlister.

“Jeg har altid prioriteret at ride for min far, da jeg jo er staldens førstejockey, men ved siden af har jeg de seneste fem år gået i skole og været i lære som telemontør, og det har selvfølgelig betydet, at jeg ikke altid lige har kunne rejse til Sverige i hverdagene”, forklarer Jan-Erik.


Appelina/Jan-Erik Neuroth nedkæmper Suspicious Mind/Per-Anders Gråberg i Breeders' Trophy Classic. Foto: Svensk Galopp.
Appelina/Jan-Erik Neuroth nedkæmper Suspicious Mind/Per-Anders Gråberg i Breeders’ Trophy Classic. Foto: Svensk Galopp.

“Glædeligvis har jeg færdiggjort min uddannelse, og nu har jeg for første gang i fem år mere tid til at ride. Jeg fortsætter som førstejockey for min far, og desuden har jeg indgået aftale med Cathrine Slettemark om at ride hendes heste i Norge, når jeg ikke rider for min far”.

Jan-Erik Neuroths ambitioner omhandler ikke kun Norge.

Han glæder sig også til, at kunne udnytte muligheden oftere på Skandinaviens øvrige baner.

“Jeg vil gerne ride på stort set alle løbsdage i Skandinavien. Jeg holder meget af Klampenborg, og græs er mit favoritunderlag. I fjor fik jeg mange fine chancer af forskellige trænere, og jeg håber virkelig, at der kan bygges videre på disse relationer”, siger Jan-Erik og nævner i flæng Brian Wilson, Francisco Castro, Hanne Bechmann, Flemming Poulsen og Rune Haugen.


Foto: Burt Seeger / US Photo.
Foto: Burt Seeger / US Photo.

For sidstnævnte træner, der nu er baseret i Newmarket, vandt Jan-Erik Neuroth Danmarks internationale storløb, Scandinavian Open Championship (Gr.3), i Derbyweekenden.

Jan-Erik tiltrak sig i minutterne efter løbet ekstra opmærksomhed, da han direkte i vindercirklen friede til sin kæreste, Kristin.

Den norske jockey opnåede 55 sejre på de skandinaviske baner i fjor, og hans indtjening sneg sig op over ni millioner svenske kroner.

2016 var dermed Neuroths i særklasse bedste sæson hidtil, og den inkluderede foruden Scandinavian Open sejre i bl.a. Breeders’ Trophy Classic, Breeders’ Trophy Mile, Breeders’ Trophy Sprint, Breeders’ Trophy Juvenile, Breeders’ Prize Classic, Svenskt Kriterium, Songline Classic (L), Coolmore Matchmaker Stakes (L), Skandinavisk Grand Prix, Svenskt Oaks, Altamiralöpning, Margareta Wettermarks Minneslöpning, Derby Day Sprint og Sofierolöpning.


Spectre og Jan-Erik Neuroth besejrer Rock Dancer og Elione Chaves. Foto: Amie Karlsson / GalopSport.
Spectre og Jan-Erik Neuroth besejrer Rock Dancer og Elione Chaves i Derby Day Sprint. Foto: Amie Karlsson / GalopSport.

Det var navnlig på Jägersros Derbydag og Bro Parks Breeders’-aften, at Neuroth trak de helt store overskrifter med en “fourtimer” begge gange.

“Jeg glæder mig til at begynde sæsonen. For min del begynder den på første løbsdag på Øvrevoll, men fra 1. maj er helt tilgængelig overalt. Mit mål er velsagtens som tidligere at ride så gode løb som muligt, uanset hvor jeg er og hvilken hest jeg sidder på. Jeg føler det er vigtigt, at give hestene den chance de fortjener, så de kan udnytte deres fulde potentiale”, konkluderer Jan-Erik Neuroth.

Jan-Erik Neuroth efter sejren med Stall EOS' Dardenne. Foto: Svensk Galopp.
Jan-Erik Neuroth med Stall EOS’ Dardenne. Foto: Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top