fbpx

Gustafsson vurderer chancerne for nytårssejr

Det nye skandinaviske galopår begynder allerede Nytårsdag med løb på Bro Park i Stockholm. ”Vi har gode træningsforhold efter årstiden. Absolut intet at klage over”, mener træner Tommy Gustafsson, som sadler fem heste på søndag.


Azzola efter sejr på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Azzola efter sejr på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Den første er snart 5-årige Azzola, der er på jagt efter karrierens blot anden sejr i 22 starter. Gloria De Campeao-datteren er ud af Diana-vinderen Sayonara, men hidtil har hun været en skuffelse.

”Ja, i hvert fald for mig. Okay, hun har vundet et løb i år 2016, men hun burde være til langt mere. Hun er en flot hoppe med godt blod, men det fungerer bare ikke. Jeg ligger lavt og er tilfreds med en præmie”, siger Tommy.


Martelle. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Martelle. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Meget bedre ser det ud for Eishin Dunkirk-datteren Martelle, der indleder sin 4-årssæson i et Guldhandicap over 1500 meter. Med lærling Kajsa Lindsjös lettelse bærer hoppen kun 50 kilo.

”Martelle var på for lang distance senest. Der er meget bedre forudsætninger her, og hun har et godt spor. Efter fem måneders pause har hun nu også to løb i kroppen, og jeg har virkelig tiltro til hende på søndag. Staldens bedste chance på dagen”, fortsætter Tommy Gustafsson, der i samme opgør sadler Antigua.

”Hun vandt jo sidst, men hun er en hest som svinger meget, og forrige gang var hun direkte dårlig. Hun har været en nyttig hest for stalden igennem hele karrieren, og hun kan også være langt fremme på søndag, hvis hun rammer dagen – men jeg tror mere på Martelle”.


Calais. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Calais. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Også i dagens sjette løb, et handicap over 1500 meter, har Gustafsson to heste til start.

”Calais havde jeg lidt forhåbninger til sidst, men det gik ikke som jeg havde troet. Nu prøver vi igen, men denne gang har jeg svært ved at tro på noget stort”.

”Cartouche viser ikke nok i løbene. Han har ellers trænet forbedret, men der skal mere til, og jeg er tilfreds såfremt han kan få en af løbets sidste præmier”, konkluderer Tommy Gustafsson, der sluttede på en samlet 12. plads i Sveriges trænerliga i 2016.

Gustafsson hentede 13 sejre i 112 starter og staldens heste indløb 1.814.240 svenske kroner inklusiv bonuspræmier.

Program: Bro Park, søndag 1. januar kl. 12.30.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top