fbpx

Leo Boy overraskede favoritterne i Breeders’ Prize Classic

Cathrine Erichsen-trænede Leo Boy blev den store triumfator i søndagens Breeders’ Prize Classic på Øvrevoll. I hænderne på Jacob Johansen vandt Appel Au Maitre-sønnen let med næsten fire længder foran Triple Treat, som igen var tre længder foran My Fortune på tredjepladsen.



På fjerdepladsen fulgte totalisatorfavoritten Appelino (Sea The Moon), mens Brigadier (Moohaajim) blev den sidste præmietager før Rosemary’s Baby (Appel Au Maitre) og Imra (Sporting Chance).

Fra start tog Rosemary’s Baby hånd om føringen under Malin Holmberg, men rundt det skarpe opløbssvinget brød hoppen kraftigt ud i banen og fik på sin vej også trukket Appelino og Brigadier med sig.

Herefter så løbet overstået ud for alle tre heste, og i stedet kunne Jacob Johansen fra sin indledende placering som sidst i det lille felt på syv heste skyde ufortrødent frem blandt de forreste.

Helt foran forsøgte Carlos Lopez at slippe væk på ryggen af næstfavoritten Triple Treat (Giant Sandman), men Leo Boy fik hurtigt fat i sin konkurrent og var til slut ganske overlegen.

My Fortune (Appel Au Maitre) leverede igen den samme stabile præstation, som har kendetegnet hele hestens 3-årssæson, hvor han har samlet på store præmier uden at vinde, mens Appelino og Brigadier begge var undskyldt.

Leo Boy og Jacob Johansen vinder Breeders’ Prize Classic foran Triple Treat med Carlos Lopez. Foto: Hesteguiden.com.

Leo Boy, der ejes af Galaxy Racing og er opdrættet af Buck Racing i Norge, blev belønnet med 356.525 norske kroner for sejren i Breeders’ Prize Classic, som er hestens klart største triumf til dato.

Den fukse vallak er ud af Muhtathir-datteren Celeste, som bl.a. også har produceret sidste års danske 2000 Guineas-vinder Bud (Moohaajim).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top