fbpx

Nyt Auktionsløb i Sverige i støbeskeen

Fredag den 20. september er 133 åringer planlagt til at gå gennem ringen på Scandinavian Open Yearling Sale, og auktionen hænger som altid sammen med næste sæsons Auktionsløb i Klampenborg. Nu sigter Dansk Galop efter, at samarbejde med Svensk Galopp om et lignende opgør i Sverige.


Scandinavian Open Yearling Sale 2023. Foto: Burt Seeger.

Dansk Galops Auktionsløb rides over 1400 meter græs med en samlet præmiesum på 600.000 danske kroner, svarende til lidt mere end 900.000 svenske i dagens valuta.

“Set i lyset af, at hovedparten af de åringer som fremstilles på dette års auktion er svenskopdrættede, er det indlysende, at der også bør være et auktionsløb i Sverige for de heste, som fremstilles på den skandinaviske galopsports samlede auktion på York Stutteri”, siger Dansk Galops auktionsansvarlige fredag morgen til GalopSport.

Knudsen fortsætter: “For at tilgodese de svenske opdrættere, hesteejere og trænere har Dansk Galop derfor taget kontakt til Svensk Galopp for at få lavet et auktionsløb næste år i Sverige, og Svensk Galopp er heldigvis positivt stillet overfor vores ønske”.

“Det vil også være helt i tråd med det stadig større samarbejde mellem de skandinaviske hovedorganisationer”.

De to seneste års udgaver af Dansk Galops Auktionsløb på Klampenborg er blevet vundet af de senere danske Derbyvindere Slava Ukraini (billedet herover) og Brigadier. Foto: Burt Seeger.

GalopSport har bedt Svensk Galopps sportschef, Dennis Madsen, om en kommentar til det potentielle auktionsløb, og han svarer:

“Det er naturligvis gavnligt for alle med et auktionsløb. Jeg tror, at løbet vil passe godt ind på Jägersro, og jeg ser for mig, at det planmæssigt vil passe glimrende at placere det mellem det danske auktionsløb i midten/slutningen af september og Svenskt Kriterium i begyndelsen af november”.

“Det er lidt for tidligt at sige noget konkret om præmiesummen, men vi går nu i gang med at regne på hvordan det kan hænge sammen økonomisk”.

Begge parter arbejder selvfølgelig på, at en færdig proposition for et auktionsløb i Sverige i 2025 ligger klar inden Scandinavian Open Yearling Sale den 20. september, således at auktionens kunder får et ekstra stærkt incitament til at handle i ringen på York Stutteri.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top