fbpx

Goffs: York-pinhook på February Sale

Familien Elsass på York Stutteri stod tirsdag bag hammerslaget på en skimmel hoppeåring efter Yeomanstown-hingsten El Kabeir (Scat Daddy) under førstedagen af Goffs February Sale i Irland.


El Kabeir (Scat Daddy) vinder på Aqueduct. Foto: Zayat Stables.

El Kabeir var fremragende som 2- og 3-årig i USA, hvor han bl.a. vandt Kentucky Jockey Club Stakes (G2) på Churchill Downs samt Jerome Stakes (G3) og Gotham Stakes (G3) på Aqueduct.

Desuden var han tredje bag Frosted i Wood Memorial (G1), som er et af de vigtigste optaktsløb til Kentucky Derby (G1).

York Stutteri fik hammerslaget på 27.000 euro for den skimle hoppeåring, der er andet føl ud af den ustartede Makfi-datter Cinderella Queen, som igen er ud af Prix de Sandringham (Gr.2)-, Palomar Breeders’ Cup Handicap (G2-) og Wilshire Handicap (G3)-vinderen Spring Star (Danehill).

Spring Star er mor til tre vindere, heriblandt de to Listed-placerede Mythomane (Dalakhani) og Aunt Hattie (Camelot), og så er hun selv ud af den franske L’Irlandaise (Irish River) og dermed søster til både den franske Listed-vinder La Groupie og til Irish Flight, som i Søren Jensens træning bl.a. vandt Swedish Open Mile (L) for Sten Thynell i 1994.

Hoppeåringen v. El Kabeir (Scat Daddy) på Goffs February Sale. Foto: Filip Zwicky Agency.

“Hoppeåringen skal nu hjem på stutteriet, hvor hun sammen med nogle af vores øvrige pinhooks fra efteråret skal klargøres til at blive solgt på internationale åringsauktioner i England og Irland til efteråret. Det er et nyt koncept, som vi glæder os meget til at starte op sammen med vores kunder på stutteriet”, fortæller Alexander Elsass.

I fjor handlede York Stutteri på vegne af Seven52 Horse Racing AB (det tidligere 360 North Horse Racing) to føl på Goffs November Sale – en hoppe efter Mastercraftsman til 65.000 euro og en hingst efter Gleneagles til 80.000 euro – som efter planen også skal gensælges internationalt senere i 2020.

“Dertil ejer The JC Organization en danskfødt hoppeåring efter Zoffany, der både individ- og afstamningsmæssigt holder internationalt format, så hun kan også meget vel tænkes at gå mod udlandet, hvis ikke ejerne vælger at beholde hende”, afslutter Alexander Elsass.


Tirsdagens irske pinhook på Goffs February Sale:



Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top