fbpx

1,4 millioner SEK til Sverige på historisk aften

Sidste års Pramms-vinder, Plata O Plomo, sikrede torsdag aften en førstepræmie på mere end en million svenske kronor, da han slog sin gamle Voter-rival, Stricker, i Mina Hamriya over 1600 meter dirt på Meydan.


Plata O Plomo/Carlos Lopez vinder foran Stricker/Elione Chaves. Foto: Dubai Racing Club.

Torsdag 30. januar blev endnu en historisk aften for svensk og skandinavisk galopsport på verdens største væddeløbsarena.

Plata O Plomo (Paddy O’Prado), trænet af Susanne Berneklint og ejet af Hästgruppen i Lund AB, løb med førstepræmiens 105.000 USD, svarende til over en million svenske kronor – og han blev fulgt til dørs af Francisco Castros egenejede Stricker (Poet’s Voice), der blev belønnet med 35.000 USD – 340.000 svenske kronor!

De to Jägersro-heste dominerede totalt den sidste del af opløbet i Mina Hamriya, hvor de kunne nyde af et højt udgangstempo og en placering et godt stykke bag pacen undervejs.

Med 200 meter tilbage stod det klart, at det ville blive svensk dobbelttriumf på Meydan. Men først over de sidste 100 meter lykkedes det for alvor Plata O Plomo, at få overtaget på Stricker.

Carlos Lopez og Elione Chaves hånd i hånd efter målstregen. Foto: Dubai Racing Channel.

Det var Lopez foran Chaves – og derefter næsten fem yderligere længder til Cosgrave, Fresu, Barzalona, Mullen, Veron, Soumillon og Dobbs.

Herlige scener udspillede sig efter målstregen, da de to ‘skandinaviske’ ryttere gav hinanden hånden og nød resten af turen.

På plads i vindercirklen var Fredrik Reuterskiöld og Berno Fonzander med deres stolte sønner klar til at modtage Plata O Plomo, der efter en 10. plads i sæsondebuten på Meydan den 16. januar var gået så meget frem, at de tre længder han ved den lejlighed var bagved Stricker kunne vendes om.

Og så er det i den forbindelse interessant at observere, at Patrick Wahls Red Hot Chili faktisk var foran både Stricker og Plata O Plomo ved den lejlighed – så han starter også med vinderchance næste gang!



I Kirk førte længe

I kølvandet på Plata O Plomos triumf i Mina Hamriya kunne selvtilliden ikke være højere lidt senere på aftenen, da I Kirk fik sin sæsondebut i Gruppe-3-opgøret Al Shindagha Sprint over 1200 meter dirt.

Eishin Dunkirk-sønnen blæste også af sted fra start under Carlos Lopez, og føringen holdt til begyndelsen af opløbet, hvor amerikanske Truck Salesman fik et lille overtag.

Bagfra kom angrebene dog stærkt, og igen var der fordel til de heste der lå bag pacen undervejs. Endnu engang lykkedes det for Satish Seemars Gladiator King og Mickael Barzalona at nå frem og besejre Truck Salesman, alt imens Ibn Malik og Drafted havde fart nok bagfra til at kunne stryge forbi en træt I Kirk.

I Kirk endte som femte, mindre end seks længder bag vinderen, og tjente 6.000 USD til Hästgruppen i Lund.



Stor præstation af Learn By Heart

En enkelt dansktrænet hest var til start denne aften på Meydan. Lone Kaj-Nielsens 5-årige Learn By Heart sæsondebuterede i et handicap over 2000 meter græs og leverede en stor præstation fra et svært, udvendigt startspor.

Som forventet måtte Learn By Heart og Carlos Lopez friste en tilværelse i den bageste del af feltet indtil opløbet, hvor parret stille og roligt fik ædt sig ind på konkurrenterne.

En overgang så en præmie til at være inden for rækkevidde, men Frankel-sønnen måtte tage til takke med den første plads udenfor præmierækken.

En placering, han ser ud til at kunne forbedre næste gang, og frem for alt bliver han spændende at se over endnu længere distance.



Resultater: Meydan, 30. januar

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top