fbpx

Gensyn med Pramms-vinderen på torsdag

På torsdag bliver der sæsondebut til sidste års Pramms-vinder, Susanne Berneklint-trænede Plata O Plomo. “Han starter i et handicap over 1600 meter dirt”, bekræfter assisterende træner Oscar Berneklint.


Carlos Lopez og Plata O Plomo. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.
Carlos Lopez og Plata O Plomo. Foto/Copyright: Erika Rasmussen for GalopSport.

Der blev meldt til løbsdagen mandag morgen, og Plata O Plomo (Paddy O’Prado) står med sin OR102 – 91 i skandinavisk handicap – som nummer fire på listen, som toppes af Doug Watsons Thegreatcollection på 104.

Plata O Plomo kan have en lille handicapmæssig fordel med sig hjemmefra, idet han stod i 93 efter sejren i Pramms (L) og den efterfølgende femteplads i Nickes Minneslöpning (L). Dubais handicapper har dog valgt at sætte ham to kilo ned.

“Han kom tilbage fra starten i Nickes med lidt småproblemer, og da det hele tiden var planen, at vi ville have ham med retur til Dubai, stoppede vi ham dér og gjorde ham klar til rejsen i stedet”, fortsætter Oscar Berneklint.

“Han ser rigtig fin ud i træningen og vi er spændte på ham, men det er trods alt snart fire måneder siden han startede i Stockholm”.

Plata O Plomo vinder Pramms Memorial (L) foran Red Hot Chili og Appelina. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Plata O Plomo vinder Pramms Memorial (L) foran Red Hot Chili og Appelina. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

I samme opgør som Plata O Plomo bekræftes til start, har også Patrick Wahl meldt Red Hot Chili (Eishin Dunkirk), som netop sluttede anden bag Plata O Plomo i sidste sæsons udgave af Pramms Memorial (L).

Red Hot Chili var allerede starterklæret på førstedagen af The Dubai World Cup Carnival, men udgik på selve dagen.

Den svenskopdrættede vallak er med sin OR96 nummer 10 på listen, mens Francisco Castros Stricker med OR94 kan risikere at komme ud i en lodtrækning for at få plads.

Mina Handicap rides som før nævnt over 1600 meter dirt og med en samlet præmiesum på 135.000 USD.

Der bliver også skandinavisk deltagelse i et par af de øvrige løb på torsdagens program.

Es Raco og Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.
Es Raco og Elione Chaves. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Oscar Berneklint bekræfter, at Trickbag (Brilliant Speed) starter i Al Furjan over 1200 meter dirt. Hér er Francisco Castros Es Raco (Holy Roman Emperor) ligeledes meldt, og der er i alt blot 12 tilmeldinger til opgøret.

Es Raco er også meldt i et handicap over 1200 meter græs, hvor han er nummer 10 på listen over i alt 23 kandidater. Hingsten leverede en brav indsats i sin debut på Meydan, hvor han efter en stærk og vedholdende afslutning blev femte over 1000 meter græs.

Der starterklæres til løbsdagen tirsdag morgen. Se anmeldelserne hér.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top