fbpx

Ni køb af Morten Buskop i Deauville

Morten Buskop har haft en række travle dage på Arqanas December Sale i Deauville, hvor agenten samlet set har handlet for 168.000 euro til sine skandinaviske kunder.

Her følger en gennemgang af købene med Morten Buskop.


Lot 145, hoppeføl (FR) v. Churchill – Lure Orientale (Dalakhani)
Pris: €35,000

“Hun tilhører første årgang efter Coolmores firedobbelte Gruppe-1-vinder Churchill og er ud af en dobbelt 3-årsvinder. Hun er købt som et internationalt pinhook for en skandinavisk kunde, og meningen er således, at hun skal genfremstilles på Arqana som åring i 2020”.


Lot 345, Come Back (GB) – 3-årshoppe v. Toronado – Camp Fire (Lahib)
Pris: €20,000

“En dejlig 3-årig hoppe, der er vinder i år i Deauville og nu skal fortsætte løbskarrieren i Skandinavien i træning hos Niels Petersen. Hun kommer hjem med et omregnet handicap på 83/84 og er handlet på vegne af den svenske ejer og opdrætter Madeleine Brixner, som hele efteråret har været på udkig efter en sprinterhoppe”.



Lot 408, Mneerah (FR) – 6-årig avlshoppe v. Giant’s Causeway – Gointobegone (Smart Strike)
Pris: €34,000

“Hun er blevet købt til svenske Christian Elmhagen, og hun skal opstaldes hos opdrætter Eva Isacsson-Sjunnesson. Christian, der har været med i sporten i mange år, men nu skal debutere som opdrætter, ønskede sig en stor, flot avlshoppe med et senere fokus på Svenskt Derby”.

“Hun er i fol ved Shalaa, der er far til gårsdagens dyreste føl på auktionen, og så er hun selv vinder i Deauville og har to tidligere føl fra i fjor og i år til at løbe for sig i fremtiden”.

“Hendes mor er i øvrigt en ustartet halvsøster til Kentucky Derby-vinderen Smarty Jones, og alt i afstamningen appellerer til dirt”.



Lot 477, hingstføl (FR) v. Zarak – Money Time (Arch)
Pris: €6,000

“Han er et pinhook for egen regning, og planen er, at han skal fremstilles på Scandinavian Open Yearling Sale til næste år”.

“Han har en særlig interesse for skandinaviske købere, idet Zarak er tilmeldt Breeders’-serien, og så er han desuden ud af en firedobbelt vindende halvsøster til en Listed-vinder”.



Lot 506, hingstføl (IRE) v. Bated Breath – Pondichery (Lope De Vega)
Pris: €36,000

“Han er blevet købt af samme skandinaviske kunde som står bag føllet efter Churchill, og også hér er det meningen, at han skal blive i Frankrig og gå gennem ringen igen som åring i 2020”.



Lot 519, Malegganda (FR), 11-årige avlshoppe v. Divine Light – Reinamixa (Linamix)
Pris: €17,000

“Hun er blevet købt til Stutteri Hjortebo og er en vindende helsøster til den dobbelte Gruppe-1-vinder og engelske 2-årschampion Natagora, som foruden sine sejre i 1000 Guineas og Cheveley Park Stakes også vandt Prix Robert Papin og Prix Du Boix og var tredje i tre Gruppe-1-opgør i Frankrig”.

“Malegganda har produceret tre vindere, samtlige efter Le Havre, og hun er igen i år i fol ved samme samme hingst. Hun skal hjem og nedkomme på Hjortebo med termin i slutningen af april.”



Lot 603, Aladdin’s Angel (FR), 4-årig avlshoppe v. Kendargent – All Is Vanity (Gold Away)
Pris: €5,000

“Også hun er købt til Stutteri Hjortebo, og hun er i fol ved Elusive City, som jo bl.a. er far til King David. Moderen er Gruppe-2-vinder og halvsøster til Gruppe-1-placerede Tréviéres”.



Lot 610, Sienna May (USA), 13-årig avlshoppe v. Dixie Union – Libertaire (Highest Honor)
Pris: €8,000

“Hun er handlet på vegne af Major Racing Stable i Norge og skal nedkomme i starten af marts. Hun er i fol ved Gruppe-3-vinderen Anodin, der er bror til Goldikova, og foruden at hun selv er vinder i Frankrig, har hun produceret to vindere i avlen”.

“Det er samtidig en vældig flot moderlinje, og vi turde ikke selv tro på, at vi kunne få hende for 8.000 euro”.



Lot 822, Holdbacktheriver (FR), 4-årig løbshoppe v. Lawman – River Test (Beat Hollow)
Pris: €7,000

“Hun er et forhindringsprospekt, som jeg selv er gået med i sammen med nogle franske partnere. Hun har en rigtig god halvbror, der ejes af JP McManus, og tanken er, at hun skal sendes til England for at gå hurdle-vejen. Pia Brandt havde hende i træning og hun har vundet to gange i Frankrig”.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top