fbpx

“Banen er perfekt. Det kan ikke være bedre”

Marc Stott er på hjemmebane fredag aften, hvor de to trials til henholdsvis Jyllandsløbet og Petit Prix rides på Jydsk Væddeløbsbane. Og den lokale championtræner er ikke i tvivl om fløjchancerne.


Sir Antonelli/Oliver Wilson når akkurat forbi Florentine/Marcos Robaldo. Foto: Burt Seeger.
Sir Antonelli/Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

”Det er helt sikkert Sir Antonelli og Gibson. Et lille plus til Sir Antonelli i Petit Prix Trial. Han er en lille smule længere fremme end Gibson, som jeg regner for et af af mine derbykort”, fortæller Marc Stott.

Gibson, der er halvbror til bl.a. Steinway, Beauty Award og Garcon, får sin sæsondebut i Trial Trip. Gibson rides af Jacob Johansen, mens Sir Antonelli rides af Marc Stotts førstejockey Oliver Wilson.

”Banen er perfekt. Vi har fået meget vand, og der er samtidig kommet mere græs på banen. Det kan ikke være bedre”, synes Marc Stott, som også har planen klar efter King Davids gedigne opvisning i Klampenborg i lørdags.

”Det bliver Stockholms Stora Pris næste gang. Desværre ligger Klampenborgs Pokalløb i år efter Stockholms Stora, og det kan betyde, at vi springer løbet over”.

”Jeg er nemlig fristet af at starte ham udenfor Skandinavien efter Stockholms Stora, hvis han altså præsterer på Bro Park”.

Der er udelukkende banespil til de fine løb i Århus i morgen, og det ærgrer Marc Stott.

”Provinsgaloppen havner lidt i glemmebogen med de her dage hvor der kun rides et par løb efter travløbene, og uden spil udefra. Jeg mener løbsdagene med færre løb i provinsen bør droppes, og så skal der være flere løbsdage med mellem fem og syv løb”, siger han..

Den næste ”rene” galopdag i provinsen er i Odense på tirsdag, hvor fuldblodssæsonen begynder med fem galopløb og ingen travløb. Første start er klokken 17.00.

Kan Odense så rejse en omsætning som tilfredsstiller de folk, som bestemmer hvordan fremtiden ser ud for sæsonplanerne i sporten?

Baneomsætningen var i hvert fald fremragende i Odense senest med over 300.000 kroner en fredag eftermiddag – men det handlede udelukkende om travløb.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top