fbpx

Wilson lander Dubai-aftale med Charlie Appleby

Efter Oliver Wilson fredag aften er blevet fejret for sit nyvundne Klampenborg-championat, flyver han direkte til Dubai, hvor han skal tilbringe de næste fire måneder hos Godolphins succesrige træner og nykårede Melbourne Cup-vinder Charlie Appleby.


Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.
Oliver Wilson. Foto: Burt Seeger.

Appleby har stået bag 12 Gruppe-1-vindere for Sheikh Mohammed i år – heriblandt Epsom Derby (Gr.1) med Masar og fredagens Breeders’ Cup Juvenile Turf (Gr.1) med Line Of Duty.

Begge blev redet til sejr af William Buick, og det er netop Wilsons norskfødte jockeykollega, der sammen med faderen Walter Buick står bag Oliver Wilsons nye kontrakt.

“William og Walter har anbefalet mig til Charlie Appleby, og det er jeg utroligt taknemlig for”, fortæller Oliver til GalopSport.

Charlie Appleby blev tidligt tirsdag den første britiske træner nogensinde til at sadle en vinder af Melbourne Cup, da Kerrin McEvoy red Godolphins Cross Counter til en sikker sejr i The Race That Stops A Nation.

“Jeg tager derned med en work rider-aftale, så det ligger ikke umiddelbart i kortene, at jeg skal ride løb for Mr Appleby, men jeg får i hvert fald ikke chancen ved at blive hjemme. Samtidig var alternativet at blive hjemme i Danmark uden nogen egentlig indkomst de næste fire til fem måneder, så det var en nem beslutning og jeg glæder mig til dagligt at ride ud for én af verdens mest succesrige trænere”, siger danskeren og fortsætter:

“Selvfølgelig vil det altid være min målsætning at ride løb, men jeg har en vægt der gør, at det stort set er umuligt at få kontrakt i USA eller Fjernøsten, hvor de fleste løb rides med vægte mellem 53 og 55 kilo”.

Godolpin trainer, Charlie Appleby (left) seen here with the sprinter, Ahtoug, saddles his first runners of the 2015/16 Meydan campaign on New Year's Day. Credit: Dubai Racing Club // Andrew Watkins.
Charlie Appleby. Foto: Dubai Racing Club // Andrew Watkins.

“Til gengæld kan jobbet hos Mr Appleby måske åbne for nogle muligheder blandt de øvrige trænere i Emiraterne,  og jeg er allerede blevet lovet muligheden for at ride for en træner i Bahrain”.

Oliver Wilson får glæden af, at ride ud med bl.a. William Buick, og derudover er både Elione Chaves og Kevin Stott blandt de kendte ansigter i morgentræningen under de varme himmelstrøg. Kevin Stott rider ligeledes ud for The Boys In Blue, men for Charlie Applebys trænerkollega Saeed bin Suroor.

“Jeg flyver til Dubai i denne weekend og forventer at være tilbage i Danmark i begyndelsen af april” afslutter Oliver.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top