fbpx

Stott-double i York Stutteri Fyens 2-års Grand Prix

Marc Stott købte i april måned tre 2-årige heste på Goffs UK Breeze Up Sale i Doncaster. Den ene var Sir Churchill, de andre var Nipozzano og Mr Gunpowder. I York Stutteri Fyens 2-års Grand Prix leverede Stott en double med de to sidstnævnte.


Kun fem deltagere var til start i York Stutteri Fyens 2-års Grand Prix. Nipozzano var spillet til klar favorit i totalisatoren, og efter to andenpladser på Jägersro bag Castros nye stjerne Amon Ra, var der reelt ingen konkurrence til War Command-sønnen denne gang.

Oliver Wilson havde styr på opgøret fra start til mål og Nipozzano vandt afstoppet med mange længders afstand til staldkammeraten Mr Gunpowder/Maikel Narvaez, der holdt Bent Olsens Silverstone/Elione Chaves stangen til tredjepladsen.

Derefter var der yderligere mange længder til Miss Power og Starkki.

Førstepræmien i York Stutteri Fyens 2-års Grand Prix var 25.000 kroner værd for ejer Michael Garbers, som nu har set hesten tjene godt 130.000 i løbet af sine tre første karrierestarter.

“Det her var en optakt til Svealandlöpning på Bro Park den 23. september”, sagde Marc Stott efter stalddoublen.


York Stutteri Fyens 2-års Grand Prix var startskuddet til Fyensløbsdagens syv galopløb.

Siden fulgte Jonna Larsson-trænede Rutalkingtome op med at vinde Den Gamle Kro – City Hotel Odenses Ærespræmie foran Torben Christensens Baby Woodrose/Oliver Wilson. Jonna Larsson var selv i sadlen på vinderen.

Sara Slot tog sin første af to dagssejre på ryggen af John Nielsens Laudate Dominum i Carl Ras Milen med 25.000 kroner i førstepræmie. Det var årets første sejr i syv starter for Laudate Dominum.

Herefter slog Brian Wilson og sønnen Oliver til i Albani Store Sprint med 3-årige Inspirator, som ligeledes til en førstepræmie på 25.000 kroner slog Panama Jack og Fredricka.

I BMS A/S Ærespræmie vandt familien Tølbølls Borodino sin femte sejr i 2018, da han med 67 kilo på ryggen atter vandt let med tre længder under Le Tølbøll.

Fyensløbet gik som andet steds beskrevet til Manchego og Sara Slog, og endelig afsluttede Lea Olsen dagen med sejr på ryggen af Johnny Reimer-trænede Sir Winston i HM Dronning Ingrids Ærespræmie.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top